Samsung T7 Touch, un SSD cu o viteză de până la 1000 Mb/s

Data: 8/01/2020 | Autor: .

Samsung T7 Touch, un SSD cu o viteză de până la 1000 Mb/sSamsung a anunțat astăzi lansarea celui mai recent dispozitiv de stocare externă – Solid State Drive-ul (SSD) Portabil Samsung T7 Touch, un gadget care  promite cea mai rapidă viteză de transfer disponibilă în prezent, conform standardului USB 3.2 Gen 2, relatează GadgetReport.ro

Samsung T7 Touch oferă suficientă capacitate pentru a stoca în siguranță un număr mare de fotografii, jocuri sau videoclipuri 4K/8K, fie conectat la computer, tabletă, smartphone sau consolă[1] de jocuri, precum și rezistență pentru a lua conținutul oriunde[2].

Samsung T7 Touch oferă un upgrade semnificativ al vitezei față de soluțiile de stocare anterioare. Cu o viteză de citire de 1.050 MB/s și o viteză de scriere de 1.000 MB/s[3], este de aproximativ două ori mai rapid decât predecesorul său, T5, și de până la 9,5 ori mai rapid decât HDD-urile externe[4]. Mai mult, device-ul poate atinge viteza maximă atunci când este utilizat cu interfața NVMe.

Pentru un nivel suplimentar de securitate, T7 Touch vine cu primul senzor de amprentă integrat pe un SSD Samsung, alături de protecția pe baza unei parole, dar și a unei criptări hardware de 256 biți. De asemenea, dispune de un „LED Motion”, care îi permite utilizatorului să determine starea device-ului doar cu o singură privire. În ciuda creșterii considerabile a vitezei, a upgrade-urilor în ceea ce privește partea de hardware și a carcasei din metal solid (aluminiu), noul SSD cântărește doar 58 de grame. Structura inovatoare a Samsung T7 Touch a fost recunoscută la CES 2020 Innovation Awards.

Negru sau argintiu, T7 Touch este disponibil în variante de 500 GB, 1TB și 2TB, ceea ce îl face potrivit pentru o multitudine de scenarii de utilizare. Pentru a asigura o conectivitate sigură indiferent de locul în care se află utilizatorii, SSD-ul este prevăzut cu un cablu USB Type-C-to-C și un cablu USB Type-C-to-A și este compatibil cu sistemele de operare Windows, Mac și Android. T7 Touch include, de asemenea, o garanție limitată de trei ani.

T7 Touch este disponibil începând din această lună în peste 30 de țări din întreaga lume. După lansarea T7 Touch, SSD-ul Portabil T7 va fi lansat în cel de-al doilea doilea trimestru.

SSD Portabil Samsung T7 Touch și Samsung T7 – specificații

Categorie SSD Portabil Samsung T7 Touch SSD Portabil Samsung T7*
Capacitate 2TB/1TB/500GB
Interfață USB 3.2 (Gen 2, 10Gbps) cu compatibilitate inversă
Dimensiuni (LxWxH) 85 x 57 x 8.0mm (3.3 x 2.2 x 0.3 inch)
Greutate 58 grame (2.0 oz)
Viteză de transfer până la 1,050 MB/s
Mod UASP Suportat
Criptare AES 256-bit criptarea datelor hardware
Securitate Protecție parolă  S/W

Recunoaștere amprentă

Protecție parolă S/W
Software Samsung Portable SSD Software 1.0[5]
Certificații CE, BSMI, KC, VCCI, C-tick, FCC, IC, UL, TUV, CB
Conformitate RoHS RoHS2
Culori Negru & Argintiu TBD
Conectivitate USB tip-C-to-C, USB tip-C-to-A
Garanție Garanție limitată trei (3) ani[6]

*T7 va fi disponibil în trimestrul 2 2020.

# # #

[1] Compatibilitatea cu dispozitivele gazdă poate varia. Unele sisteme de operare pot necesita reformatarea T7 Touch. Găsiți lista de dispozitive compatibile pe www.samsung.com/support.

[2] Rezistența la cădere de la 2 metri, pe baza unui test intern de șoc la cădere liberă efectuat în condiții controlate.

[3] Performanța poate varia în funcție de configurația gazdei. Pentru a atinge viteze maxime de citire / scriere de până la 1.050 / 1.000 MB/s, respectiv, dispozitivul gazdă și cablurile de conexiune trebuie să accepte USB 3.2 Gen 2, iar modul UASP trebuie să fie activat.

[4] Bazat pe rezultatele testelor interne în comparație cu un HDD extern de 1TB Samsung (HX-MTD10EA). Configurația sistemului de testare: ASUS Z370 ROG MAXIMUS X APEX (USB 3.2 Gen 2 Type-C), Intel (R) Core i7-8700K CPU @ 3.70GHz (Coffeelake), OS-Windows 10 RS6.

[5] Software-ul necesită Windows 7 și versiuni superioare, Mac OS X 10.10 și versiuni superioare sau Android 5.1 (Lollipop) și versiuni superioare. Este posibil să nu fie acceptate versiuni mai vechi ale sistemelor de operare Windows, Mac și Android.

[6] Samsung Electronics nu răspunde pentru nicio pierdere, inclusiv, fără a se limita la pierderea de date sau alte informații conținute pe produsul Samsung Electronics sau pierderea profitului sau a veniturilor care pot fi suportate de utilizator. Pentru mai multe informații despre garanție, vizitați www.samsung.com/portable-ssd.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.