Microsoft contraataca! Windows 8 va putea rula pe aproape orice calculator

Data: 16/07/2011 | Autor: .

Windows 8 va putea rula, fara probleme, pe majoritatea calculatoarelor si tabletelor de pe piata, in conditiile in care resursele necesare sunt reduse, afirma oficialii Microsoft. Potrivit acestora, Windows 8 va fi de 2,5 ori mai rapid decat Windows 7.

Un procesor de numai 1 Ghz si 1 GB de memorie RAM vor fi de ajuns pentru a rula noul sistem, gandit si construit pentru a o oferi performante maxime pe configuratii hardware limitate. La fel ca si principalul sau rival Chrome OS, sistemul de operare va fi optimizat pentru a rula, in principal,  experienta online.

Principalele noutati aduse de noul sistem sunt accentul pus pe functiile touchscreen si optimizarea pentru tablete. Microsoft va integra in Windows 8 si serviciile Skype de telefonie si videoconferinta pe internet.

«Microsoft incearca, cu noul sistem, sa dea o lovitura de gratie concurentei, in principal celor de la Google, care au lansat Chrome OS. Targetul principal pentru Windows 8 il reprezinta segmentul tabletelor, acolo unde Microsoft a fost prins descoperit. Oficialii Microsoft au realizat, in sfarsit, ca pot avea soarta Nokia, daca nu vor reactiona la concurenta acerba practicata de Apple, cu IOS, si Google, cu Android si Chrome”, a declarat Mark Kellsney, analist la IT Global.

 

„Cu Windows 7, am incercat sa nu mentinem foarte ridicatele cerintele de sistem. Cu Windows 8, vom incerca sa le reducem”, a declarat un oficial Microsoft, citat de portalul windows8news.com.

 

httpv://www.youtube.com/watch?v=p92QfWOw88I

 

Cerintele minime pentru Windows 8 includ, dincolo de procesorul de 1 GHz, memoria de
1 GB RAM (pentru sistemul de operare pe 32 de biti) sau 2 GB de RAM (pentru versiunea pe 64 de biti),  16 respectiv 20 GB spatiu liber pe hard, placa video cu suport DirectX 9 si drivere WDDM 1.0.

 

Oficialii Microsoft au spus ca data lansarii noului sistem este secreta. Surse din piata afirma ca, cel mai probabil, acesta va fi lansat in prima parte a anului viitor.

 

httpv://www.youtube.com/watch?v=JZEnssVjb2g