Amazon pregateste cea mai rezistenta tableta din lume

Data: 15/07/2011 | Autor: .


 

Amazon.com, cel mai mare magazin online din lume, pregateste lansarea, in octombrie, a primei sale tablete. Cu un ecran de 9 inch, fara camera video, insa cu un Android optimizat, Amazon spera sa dea lovitura.

Potrivit unor surse citate de presa internationala, expertii de la Amazon lucreaza de zor la tableta despre care sa spune ca va fi cea mai “rezistenta” din lume, urmand sa ofere o autonomie de aproape o saptamana.

Acesta se doreste a fi, de altfel, principalul atu al noului gadget in fata concurentei. Si asta in conditiile in care, la celelalte capitole, hardware si software, nu se anunta cine stie ce performante.

Cel mai probabil, tableta Amazon va rula cu un procesor dual-core, la 1,2 Ghz, o memorie de 1 GB si un hard intre 16 si 32 GB. Potrivit surselor, gadgetul nu va avea camera video.

La capitolul soft, tableta va rula un Android modificat, care va permite utilizatorului sa acceseze instant toate produsele celui mai mare magazin online din lume, de la carti, la muzica si filme.

Sursele afirma ca si pretul va fi unul competitiv, undeva intre 200 si 300 dolari, in tentativa de a contracara succesul e-readerul Nook Color de la Barnes and Noble care se vinde cu 250 de dolari.

Potrivit surselor citate de Digitimes, tableta ar urma sa fie construita de producatorul taiwanez Quanta.

httpv://www.youtube.com/watch?v=NZxdNhqJFG8