Microsoft a lansat update-ul la Windows 8.1. Vezi prezentarea video

Data: 18/10/2013 | Autor: .

Windows 8.1

Microsoft a lansat actualizarea 8.1 pentru sistemul de operare Windows 8. Update-ul este deja este activ pe serverele Microsoft si poate fi descarcat gratuit de cei care ruleaza deja Windows 8.

Tarife se vor aplica doar pentru utilizatorii care fac upgrade de la Windows 7 la Windows 8.1, fiindca se considera schimbare de sistem de operare si achizionarea altuia nou.

Odata cu noua versiune Windows, Microsoft reintroduce butonul “start”, eliminat acum exact un an, odata cu lansarea Windows 8.

Noua versiune este inovativa dar in acelasi timp face mici concesii pentru utilizatorii de mouse si tastatura. De asemenea este special creata pentru a functiona bine atat pe ecrane mici cat si pe monitoare mari, pune mai mult accent pe functii ca Search si SkyDrive si incearca sa fie o platforma integrata veritabil cu internetul.

De asemenea face mai usoara deschiderea aplicatilor instalate si tranzitia intre ecranul de Start si cel clasic de desktop.

REVINE BUTONUL DE START

In Windows 8.1, butonul de Start a fost reintrodus, facut sa arate ca butonul de Start precedent. In varianta desktop se gaseste in locul consacrat in partea din stanga jos, si acolo ramane, nu este nevoie sa-l “cautati” ca in varianta Windows 8.0.

Schimbarile nu se opresc aici. Au fost adaugate: posibilitatea de a face o fotografie direct din ecranul blocat, de a schimba toate setarile calculatorului dintr-un singur loc, tastatura virtuala a fost refacuta pentru a fi mai usor de utilizat si aplicatiile se actualizeaza automat.

Schimbarile Windows 8.1 includ:

– butonul de pornire – apasand o data pe aceasta apare interfața gen touchscreen, iar la o apasare lunga deschide optiunile sistemului, un fel de meniu de start clasic

– modul desktop – permite utilizatorilor sa evite complet interfața tile ( cu „dale”, gen touchscreen )

-scurtaturi pentru tastatura – elimina necesitatea de a comuta intre diferitele tipuri de tastatura, atunci cand tastați cifre și litere

– control prin gesturi – unele aplicatii pot fi acum utilizate prin gesturi, folosind camera web, fara a atinge ecranul

– redimensionarea tile-urilor – blocurile de pe interfata touchscreen pot avea acum una dintre cele patru dimensiuni

– navigarea pe web – Windows 8 poate afișa pagini web de o parte si de alta ( side by side )

– o serie de alte modificari sunt incluse de asemenea in actualizarea 8.1: de exemplu suport mai bun pentru multi-tasking aplicatii și imbunatațiri pentru consola de jocuri Microsoft Xbox