Microsoft lansează un update major pentru Windows 10

windows 10 gadgetreport.ro

Microsoft lansează un update major pentru Windows 10

Microsoft va lansa în următoarele luni un update major pentru sistemul de operare Windows 10, care va include o serie întreagă de inovaţii, de la accesul prin scanare biometrică la noi facilităţi pentru Windows Ink, suita de aplicaţii pentru stiloul digital.

Anunţul privind lansarea Windows 10 Anniversary Update a fost făcut în cadrul Build, conferința anuală pe care compania americană o dedică în principal dezvoltatorilor de software.

Microsoft va extinde suportul pentru Windows Hello, tehnologia de securitate biometrică din Windows 10. Astfel, logarea prin scanarea amprentelor sau alte metode de securitate biometrică vor putea fi integrate și în aplicațiile de Windows 10, primul pe listă fiind chiar browser-ul Edge.

Microsoft îşi propune să extindă şi utilitatea Windows Ink, suita de aplicaţii pentru stiloul digital, în cadrul acesteia urmând să fie integrate suita Office, browser-ul Edge şi aplicaţia Maps.

Microsoft nu a anunţat data la care va lansa Windows 10 Anniversary Update, însă cum Windows 10 a fost lansat pe 29 iulie 2015, nu este exclus ca update-ul să fie lansat în preajma acestei date.

Microsoft a mai anunțat, în cadrul conferinței Build că, în prezent, peste 270 milioane de dispozitive rulează Windows 10. Sistemul are cea mai rapidă rată de adopție înregistrată vreodată de o versiune de Windows.