Microsoft, prima reclamă pentru sistemul de operare Windows 11

Data: 10/09/2021 | Autor: .

Microsoft a început promovarea sistemului de operare Windows 11 cu un spot video, intitulat “All Starts Now”. Clipul prezintă câteva dintre noutățile pe care le va aduce noul sistem de operare, precum noul magazin de conținut și soluția de comunicarea Microsoft Teams, care va fi integrată în Windows.

Windows 11 va deveni disponibil din 5 octombrie 2021

Începând cu această dată, computerele eligibile care utilizează Windows 10 vor putea face upgrade gratuit la Windows, iar dispozitivele care au deja Windows 11 pre-instalat vor fi puse în vânzare. Windows le oferă utilizatorilor o nouă experiență, concepută pentru a-i aduce mai aproape de ceea ce le place.

Actualizarea gratuită la Windows 11 va începe pe data de 5 octombrie, iar procesul va fi unul etapizat și controlat, cu accent pe calitate, afirmă Microsoft.

Având în vedere experiența anterioară, de la lansarea Windows 10, Microsoft vrea să se asigure că le oferă utilizatorilor cea mai bună experiență posibilă, iar acest lucru presupune ca noile dispozitive eligibile să primească actualizarea mai întâi.

Ulterior, actualizarea va fi implementată și pe dispozitivele de pe piață, pe baza modelelor de inteligență artificială care iau în considerare eligibilitatea echipamentelor hardware, valorile de fiabilitate, vechimea dispozitivelor respective și alți factori care influențează procesul de actualizare a sistemului de operare.

Compania se așteaptă ca până la jumătatea anului 2022 toate dispozitivele eligibile să poată face upgrade gratuit la Windows, iar utilizatorii care dețin un computer cu Windows 10 eligibil pentru actualizare, vor fi anunțați prin Windows Update atunci când își vor putea actualiza sistemul de operare. De asemenea, aceștia pot verifica dacă Windows 11 este disponibil pentru dispozitivele pe care le folosesc, accesând Setări>Actualizare Windows și selectând opțiunea Verificare actualizări.

Cum faci un stick USB bootabil cu Windows 11

 

Cele mai importante 11 noutăți:

  • Windows 11 aduce o gamă de sunete nouă și un design nou, modern, minimalist și atractiv, oferind un sentiment de calm și liniște.
  • Butonul de Start pune accentul pe utilizator și conținut și utilizează puterea cloud-ului și a Microsoft 365 pentru a facilita accesarea fișierelor recente, indiferent de dispozitivul de pe care au fost vizualizate.
  • Snap Layouts, Snap Groups și Desktops vin în sprijinul utilizatorilor cu opțiuni de multitasking și de optimizare a spațiului de pe ecran.
  • Chatul din Microsoft Teams integrat în taskbar le oferă utilizatorilor o modalitate mai rapidă de a se conecta cu persoanele dragi.
  • Widget-urile, reprezentând un nou feed personalizat alimentat de inteligența artificială, oferă o modalitate mai rapidă de acces la informațiile de interes, iar prin intermediul funcțiilor globale de performanță, viteză și productivitate de la nivelul Microsoft Edge, utilizatorii pot realiza mai multe acțiuni pe web.
  • Windows 11 este cea mai bună versiune de Windows pentru gamingși valorifică întregul potențial al hardware-ului sistemului, cu tehnologii precum DirectX12 Ultimate, DirectStorage și AutoHDR. Cu Xbox Game Pass pentru PC sau Ultimate, utilizatorii vor avea acces la peste 100 de jocuri de înaltă calitate pe computere cu Windows 11, la un tarif lunar redus. (Xbox Game Pass se vinde separat).