Microsoft Surface Laptop, disponibil la nivel global. Cum arată şi cât costă

Data: 16/06/2017 | Autor: .

Microsoft Surface Laptop, disponibil la nivel global. Cum arată şi cât costă

Mult-lăudatul Microsoft Surface Laptop ajunge şi în Europa, la preţuri ce pornesc de la 999 euro. Anunţul a fost făcut de Microsoft, pe blogul oficial. Cântărind numai 1,2 kg şi având o grosime de numai 14,4 mm, Microsoft Surface Laptop este mai subţire şi mai uşor decât Macbook Pro-ul de 13 inchi cu Touch Bar, relatează GadgetReport.ro

Surface Laptop este primul gadget care rulează noul sistem de operare Windows 10 S, replica la Google Chromebook.

Laptopul prezintă în standard, la preţul de 999 dolari, un hardware destul de bun, cu un procesor Intel Core i5 de generaţia a VII-a, 4GB RAM, grafică Intel® HD 620 şi un SSD de 128GB.

Configuraţiile merg însă până la i7, 16 GB de RAM, Iris Plus Graphics 640, şi un spaţiu de stocare de 256/512 SSD, la preţuri ce ajung până la de 2199 dolari.

Disponibil în patru culori (burgundy, platinum, cobalt blue şi graphite gold), Surface Laptop prezintă un ecran PixelSense touchscreen de 13.5 inchi, cu 3:2 aspect ratio, rezoluţie 2256 x 1504 pixeli şi 201 PPI, acoperit cu Corning Gorilla Glass 3.

Tastatura este acoperită cu acelaşi material Alcantara, folosit şi la keyboard-ul Surface Pro 4, iar acest artificiul de design susţine look-ul premium.

Surface Laptop include o cameră 720p HD, mufă de USB 3.0, SD card slot, mini DisplayPort, mufă de căşti, un port de încărcare şi nu are USB-C. Gadgetul se conectează la internet prin Wi-Fi: 802.11ac şi prezintă Bluetooth 4.0 LE.

Bateria îi asigură o autonomie de până la 14,5 ore.

Surface Laptop, update gratuit la Windows 10 Pro

Laptopul prezintă, în standard, o versiune specială de Windows, botezată Windows 10 S, despre care Microsoft afirmă că optimizează performanţele laptopurilor şi PC-urilor care au un hardware nu foarte performant.

Sistemul de operare Windows 10 S rulează numai browserele disponibile în Windows Store. Asta înseamnă că utilizatorii au acces numai la Edge şi Internet Explorer, în condiţiile în care Chrome şi Firefox nu sunt listate în magazinul Microsoft.

Asta nu înseamnă că laptopul nu poate rula şi versiunile standard de Windows 10. Compania afirmă, de altfel, că upgrade-ul la Windows 10 Pro este gratuit şi se realizează foarte uşor, iar hardware-ul este optimizat pentru a oferi o experienţă de utilizare ireproşabilă.

Microsoft promovează Windows 10 S drept ideal pentru mediul şcolar, asta pentru că permite dezvoltarea unor proiecte software în parteneriat şi, foarte interesant, asigură accesul a mai multor utilizatori printr-o cheie specială, salvată pe USB, care oferă un mediu personalizat pentru fiecare dintre aceştia.

Surface Laptop este disponibil, în prezent, în Statele Unite, Australia, Noua Zeelandă, Austria, Belgia, Danemarca, Finlanda, Franta, Germania, Irlanda, Italia, Luxembourg, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Spania, Suedia, Elveţia şi Marea Britanie, în configuraţia cu Intel Core i5.

Versiunea i7 va fi lansată în perioada următoare, afirmă Microsoft.

Disponibilitatea Surface Laptop în România rămâne, pentru moment, sub semnul întrebării. Cel mai probabil va fi adus în perioada următoare de marii retaileri, precum Emag sau Altex, care au parteneriate cu Microsoft şi vând produsele companiei.