Echipa din spatele Microsoft Surface a raspuns intrebarilor utilizatorilor Reddit

Echipa din spatele Surface, tableta revolutionara a celor de la Microsoft, a raspuns la intrebarile utilizatorilor Reddit, dezvaluind unele detalii nestiute pana acum despre device.

Astfel, se pare ca sistemul de oeprare si pachetul Office de pe tabletele Surface RT vor ucupa destul de mult spatiu, o tableta de 32 GB oferindu-le utilizatorilor doar „peste 20 GB” pentru filme, muzica si aplicatii.

Reprezentantii Microsoft au atins si problema rezolutiei de numai 1366×768 pixeli, net inferioara celei de 2048×1566 pixeli de care dispune noul iPad. Acestia au oferit o explicatie tehnica destul de complicata potrivit careia, in ciuda rezolutiei inferioare, Surface RT ofera o imagine la fel de buna ca noul iPad.

In ceea ce priveste tabletele Surface bazate pe procesoare Intel, care vor rula versiunea completa a Windows 8, acestea vor iesi pe piata abia peste 3 luni, iar pretul lor nu a fost dezvaluit.

Discutia completa poate fi urmarita aici.

Tabletele Microsoft Surface bazate pe procesoare ARM, ce vor rula Windows RT, sunt disponibile pentru precomanda pe site-ul Microsoft, pentru un pret incepand de la 499 de dolari. Tableta de 499 de dolari nu va dispune de tastatura, o versiune Surface cu tastatura Touch Cover putand fi cumparta pentru 599 de dolari. Separat, o tastatura de tip Touch Cover costa 119 dolari, in timp una de tip Type Cover costa 129 de dolari.

Sesiunile de intrebari si raspunsuri de tip AMA (ask me anything) de pe Reddit devin o adevarata moda in ultima vreme. Chiar si presedintele american Barack Obama a organizat o astfel de sesiune la finele lunii august, ca parte a campaniei electorale pentru alegerile care se vor desfasura la finele acestui an in SUA. In cele aproximativ 40 de minute petrecute pe Reddit, Obama a raspuns la 10 intrebari, iar traficul atras a facut ca site-ul sa cada de mai multe ori. Conversati integrala dintre Obama si utilizatorii Reddit poate fi urmarita aici.