Misora, made in Japan. Cum va arăta avionul viitorului

Data: 23/08/2018 | Autor: .

misora avionul-misora

Cercetătorii de la Tohoku University din Japonia au realizat prototipul unui avion, intitulat Misora, care îşi propune să elimine una dintre marile probleme ale avioanelor supersonice – zgomotul puternic.

Zgomotul supersonic apare în momentul în care fuselajul întâmpină valurile de aer. Din cauza vitezei şi presiunii, avioanele produc un sunet foarte puternic astfel că acestea pot zbura numai in condiţii speciale, departe de zonele populate.
Va mai aduceti aminte, probabil, de avioanele Concorde, interzise tocmai ca urmare a problemelor de zgomot şi costurilor uriaşe de întreţinere.
misora avionul-misora-2-544x304

Misora, care înseamnă în japoneză “cer”, vine cu o soluţie tehnică care elimină acest zgomot, spun specialiştii de la Institute of Fluid Science at Tohoku University.

Totul datorită celor două aripi speciale gândite pentru a reduce la minim frecarea cu aerul şi a distribui fluxul de aer cât mai optim posibil.

Potrivit specialistilor, noua forma de avion poate atinge, fara probleme, viteza de Mach 5, echivalentul a 6437 kilometri pe ora.

La aceasta viteza, avionul va zbura de la New York la Londra in numai o ora.

Avionul viitorului, asa cum a fost denumit in presa nipona, se afla in prezent in faza de prototip. O posibila lansare comerciala este preconizata pentru 2019.

misora avionul-misora-3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.