Misteriosul Galaxy X, în linie dreaptă. Samsung pregăteşte o adevărată revoluţie tehnologică

Data: 26/12/2017 | Autor: .

Misteriosul Galaxy X, în linie dreaptă. Samsung pregăteşte o adevărată revoluţie tehnologică

Samsung Galaxy X, primul telefon cu ecran flexibil din lume, a trecut de mult de planşa de design, iar un prototip ar putea fi prezentat pe 26 februarie 2018, la Mobile World Congress de la Barcelona. Va fi primul smartphone care se împătureşte precum o agendă şi care se transformă foarte uşor în telefon sau tabletă, relatează GadgetReport.ro

Autorităţile sud-coreene (National Radio Research Agency şi Korea Communications Commission ) au dat deja aprobările necesare pentru modelul cu nume de cod SM-G888N0, iar telefonul a apărut deja pe unul dintre site-urile companiei.

Certificarea acordată de NRRA şi KCC confirmă faptul că telefonul Samsung Galaxy X este pregătit de producţie.

GadgetReport.ro relata, recent, că Samsung lucrează de ani de zile la proiectul Galaxy X şi că pare că a reuşit să pună la punct tehnologia revoluţionară. Potrivit publicaţiei de business sud-coreene The Investor, Samsung a comandat deja componentele pentru producţia a 200-300 de telefoane/prototip Galaxy X.

Smartphone-ul va avea un ecran OLED flexibil, astfel încât se va deschide precum o carte. Va fi, astfel, primul gadget care va putea fi transformat foarte uşor, într-un telefon sau o tabletă.

Samsung Galaxy X va beneficia de, cel mai probabil, de noul procesor neural Exynos, ce va fi prezent şi pe Galaxy S9, alături de 6 GB de RAM şi un spaţiu de stocare de 256 GB. Telefonul ar urma să includă slot microSD şi să beneficieze de încărcare wireless.

Potrivit experţilor, cela mai probabil, telefonul va fi flexibil dar pe partea de mijloc, în locul în care se împătureşte. Ulterior vor fi lansate şi variantele complet flexibile, telefonul urmând să poată fi rulate sau împăturile, precum o foaie de hârtie.

Cert este că, dacă sud-coreenii vor lansa Samsung Galaxy X, va însemna o adevărată revoluţie pe piaţa smartphone-urilor, similară poate doar cu lansarea primului iPhone.