Misterul morţii lui Nikola Tesla. A fost ucis pentru ,,Raza Morții’’, o armă SF?

Data: 15/07/2022 | Autor: .

Misterul morţii lui Nikola Tesla. A fost ucis pentru ,,Raza Morții’’, o armă SF?

„Omul care a inventat secolul XX“, așa cum a fost numit, Nikola Tesla a avut parte de o viață tumultuoasă și de o moarte învăluită în mister. În 1943, corpul său neînsufleţit a fost găsit într-o cameră de hotel, cu seiful spart şi cercetările dispărute. A fost ucis pentru una intre invențiile sale SF, cunoscută sub numele de ,,Raza Morții’, un fascicul de energie care putea doborî avioanele de la kilometri distanță, folosind doar electricitatea?

Invenţii precum radioul, telefonul mobil şi curentul alternativ au revoluţionat lumea modernă şi au în comun acelaşi personaj de geniu: Nikola Tesla.

În 2016, FBI (Biroul Federal de Investigaţii al Statelor Unite ale Americii) a declasificat 250 de documente care oferă o perspectivă nouă asupra lucrării finale a lui Tesla şi asupra ultimelor sale zile de viaţă.

Aceste fişiere vorbesc despre Raza Morţii, o armă concepută de Tesla care a trezit interesul superputerilor din Al Doilea Război Mondial – SUA, Uniunea Sovietică şi forţele Axei.

Din acest motiv, noile documente au convins mulţi experţi că este necesară o investigaţie completă pentru a afla ce s-a întâmplat cu Nikola Tesla. A creat el una dintre primele arme de distrugere în masă şi a fost ucis pentru ea?

În „Misterul morţii lui Tesla”, un documentar difuzat de Discovery Channel, anchetatorul Jack Murphy şi istoricul Cameron Prince prezintă informaţii despre inovaţiile lui Tesla şi despre cercetările care ar fi dispărut din seiful său.

Din ultimul laborator al lui Tesla din Statele Unite şi până în Serbia, ţara lui natală, echipa a căutat documentele lipsă pentru a înţelege Raza Morţii şi a intervievat o gamă largă de oameni, inclusiv cea mai apropiată rudă în viaţă a lui Tesla.

 

Cele 5 predicții incredibile ale lui Nikola Tesla! Cum își imagina viitorul

Concluziile echipei este că, întradevăr, Tesla adunase o echipă pentru construirea şi testarea unui prototip al Razei Morţii.

Dacă realizarea şi activarea acestei arme fatale este plauzibilă, atunci există un posibil motiv pentru crimă.

Ce era Raza Morții?

În 1934, Nikola Tesla a anunțat o descoperire formidabilă: un dispozitiv care putea ucide de la kilometri distanță, folosind exclusiv puterea electricității.

Chiar dacă presa a numit-o „raza morții”, Tesla își botezase invenția „teleforță”.

Inventatorul nu a folosit cuvântul „rază”, deoarece dispozitivul nu emitea raze propriu-zise, ci canaliza energia printr-un fascicul foarte îngust.

Viitorul, imaginat in anii ‘30. Predictiile incredibile ale lui Nikola Tesla

Potrivit lui Tesla, aparatul emitea o energie suficient de puternică încât să doboare avioane și să ucidă oameni într-o clipită. Savantul susținea că invenția lui făcea posibilă instalarea la granițele țării a unui gard de energie, care ar fi distrus orice inamic.

Totuși, Tesla spera că aplicarea invenției sale va avea un scop pacifist. Savantul credea că, dacă ar fi imposibil pentru o țară să atace o altă țară, războaiele ar fi fost eliminate definitiv.

Unii istorici spun că această armă ieșită din comun a existat, dar a fost „confiscată” de guvernul american. Potrivit altor ipoteze, raza morții ar fi existat în mintea lui Tesla, dar savantul nu a materializat-o niciodată.

Raza Morţii creată de Tesla ar fi putut schimba balanţa puterii în Al Doilea Război Mondial, iar superputerile lumii ar fi putut încerca să obţină planurile – sau cel puţin să le ţină departe de mâinile duşmanilor.

Dosarele OZN. A construit Nikola Tesla o farfurie zburătoare?