Mozilla pregateste propriul sistem de operare

Data: 28/02/2012 | Autor: .

Mozilla si Telefonica au anuntat, la Mobile World Congress de la Barcelona, un parteneriat pentru dezvoltarea unui sistem de operare bazat pe tehnologia Firefox, gandit ca o alternativa la Android si iOS.

Anticipata de GadgetReport.ro inca de anul trecut, platforma, interfata si aplicatiile reunite sub numele de Boot2Gecko (B2G), vor fi dezvoltate pe tehnologiile HTML si JavaScript. Telefonica vrea sa dezvolte acest software pentru viitoarele sale smartphone-uri low-cost.

Din primele informatii, prezentate de Arstechnica, rezulta ca Gecko va avea trei layere principale ce vor include facilitati similare celorlalte sisteme de operare mobila, de la menu de aplicatii, la modulul de telefon si cel de browsing pe internet.

Chiar daca va folosi o versiune de Linux, Gaia nu va fi compatibil cu Android-ul. Cnet afirma ca noul sistem de operare ar urma sa fie lansat in trimestrul al II-lea.

Urmariti mai jos un demo cu o versiune beta a noului sistem, prezentata de Arstechnica.

Daca crezi ca si prietenii tai sunt interesati de aceste informatii, poti folosi butoanele like si share de mai jos. Multumim.