Muriwai Monsters. Creaturile ciudate care au apărut în Noua Zeelandă

Data: 13/12/2016 | Autor: .

Muriwai Monsters. Creaturile ciudate care au apărut în Noua Zeelandă

O specie rară de viermi subacvatici a băgat spaima în locuitorii din zona Muriwai Beach, de pe coasta de vest a Noii Zeelande. Imaginile cu creaturile ciudate, botezate „Muriwai Monsters”, au devenit virale pe internet, relatează GadgetReport.ro

muriwai-monsterFotografiile, realizate de Melissa Doubleday, o femeie care locuieşte în zona respectivă, arată cum stâncile de pe plajă au fost invadate de viermi cu o lungime de până la 80 de cm.

Viermii au tentacule şi cochilii masive, iar mirosul este unul extrem de greu”, a declarat femeia, citată de ScienceAlert.com

Cercetătorii de la Societatea de Ştiinţă Marină din Noua Zeelandă au declanşat o anchetă şi au descoperit că este vorba de o specie de vietăţi subacvatice, extrem de rară, care trăieşte în mod normal la sute de metri adâncime în ocean, şi care poartă denumirea ştiinţifică de Lepas anatifera.

Nu se ştie motivul pentru care viermii au migrat către uscat, însă nu este exclus ca fenomenul să aibă legătură cu activitatea seismică importantă din ultima vreme.

Luna trecută, în Noua Zeelandă a avut loc un cutremur de 7,8 pe Richter, fapt care a tras în jos nivelul mării cu aproape 2 metri.

Interesant este că viermii, botezaţi Muriwai Monsters, se fixează de pietre cu un fel de „ciment” pe care îl produc, iar mirosul greu se datorează faptului că mulţi dintre ei au murit în momentul în care nu au mai avut contact cu apa.