Nemurirea, posibilă! Un studiu SF despre viitorul omenirii

Data: 20/03/2016 | Autor: .

Nemurirea, posibilă! Un studiu SF despre viitorul omeniriiÎn următorii 200 de ani, nemurirea şi creşterea puterilor fizice vor deveni posibile. Cel puţin asta susţin cercetătorii israelieni, care au lansat un studiu cu iz SF despre viitorul omenirii.

Potrivit acestora, biotehnologia şi ingineria genetică vor transforma lumea în care trăim, în următorii 200 de ani, relatează GadgetReport.ro

Cercetătorii de la Universitatea Ebraică din Ierusalim afirmă că ne aşteaptă cea mai mare evoluţie din domeniul biologiei de la apariţia vieţii pe Terra.

Potrivit profesorului Yuval Noah Harari, există deja o adevărată „tehno-religie„, iar moartea a ajuns să reprezinte „doar o problemă tehnică”, ce va fi soluţionată cât de curând.

„Cred că în următorii 200 de ani, homo sapiens se va îmbunătăţi pe sine din punct de vedere fizic până va ajunge un fel de fiinţă divină, fie prin manipulări biologice, fie prin inginerie genetică, creând astfel cyborgi, alcătuiţi din părţi organice şi părţi non-organice”, a adăugat profesorul israelian.

Vestea proastă este că nemurirea va fi rezervat exclusiv persoanelor bogate, despre care cercetătorul israelian afirmă că se vor transforma într-un nou tip de oameni şi vor deveni „cyborgi asemănători zeilor”.

Moartea, un “fenomen” reversibil?

GadgetReport.ro prezenta, zilele trecute, o ştire despre un start-up american care lucrează la o tehnologie care ar putea face ca moartea cerebrală să devină reversibilă.

GadgetReport.ro TV. Teorie bulversantă: Moartea, un “fenomen” reversibil?Şeful companiei Bioquark, cercetătorul în domeniul farmaceutic Ira S. Pastor, a declarat că există multe animale, precum amfibienii sau peştii, care au capacitatea de a-şi regenera anumite porţiuni ale creierului.

Specialistul susţine că acest proces ar putea fi transpus în cazul unor persoane aflate în moarte cerebrală. Bioquark a realizat deja, cu succes, mai multe experimente în cadrul cărora au realizat transplanturi de creier pe salamandre, pentru a afla cum evoluează capacitatea lor de memorare, după ce au suferit traume cerebrale severe.

Rezultatele studiilor au demonstrat că amfibienii îşi recuperaseră aproape complet abilitatea de a procesa informaţiile receptate din mediul exterior.

Mai mult chiar, expertul susţine că, în trecut, au fost realizate experimente ştiinţifice privind moartea cerebrală în care s-au aflat unii pacienţi umani, iar rezultatele au arătat că o astfel de tehnologie nu este o utopie.

Cercetările sunt încă în faza de pionierat însă nu este exclus ca, în viitor, moartea cerebrală să poată fi reversibilă.