Netflix, despre viitorul TV. Televizorul va ştii exact ce îţi doreşti să vezi

Data: 26/09/2016 | Autor: .

Netflix, despre viitorul TV. Televizorul va ştii exact ce îţi doreşti să vezi

Într-un viitor nu foarte îndepărtat, televizorul va ştii exact ce preferinţe avem în materie de programe TV, de la filme şi seriale la documentare, sport, muzică şi alte producţii media. Netflix promite o adevărată revoluţie în acest domeniu, anunţând că este pe punctul de a dezvolta o ofertă de conţinut predictibil, relatează GadgetReport.ro

Într-un viitor nu foarte îndepărtat, atunci când vei deschide aplicaţia Netflix, va începe automat să ruleze programul tău preferat. Iar sugestiile asociate, filme, seriale, alte producţii media, toate vor fi asociate cu preferinţele tale”, afirmă Carlos Gomez-Uribe, vicepreşedintele Netflix.

Algoritmul Netflix va identifica, în proporţie de 70-80%, ceea ce îţi doreşti să vizionezi. Restul, între 10-20% va reprezenta aplicaţia în modul browse, în care vei alege singur un alt program”, a mai spus acesta.

Netflix lucrează de mai bine de 10 ani la dezvoltarea unei platforme media predictibile. În prezent, când intri pe Netflix, aplicaţia îţi oferă tot felul de sugestii, apropiate gusturilor tale în materie de filme şi seriale. Sugestiile sunt asociate cu comportamentul tău anterior.

“În viitor, vom include şi alţi algoritmi, de la vârstă, la educaţie şi chiar şi vreme sau perioada anului în care ne aflăm. Este doar o problemă de timp până ce vom dezvolta un conţinut complet predictibil”, a declarat Gomez-Uribe.

Netflix speră, astfel, să asocieze paleta de producţii multimedia cu perioadele în care ne simţim, de exemplu, melancolici (judecând după postările pe reţelele sociale şi după căutările pe platformă), sau să ne introducă în atmosfera sărbătorilor de Crăciun.

Netflix reţine, în moment, preferinţele a peste 83 de milioane de clienţi, iar datele sunt analizate şi promovate cu ajutorul unui algoritm lansat anul trecut. Cu cât vizionezi mai mult conţinut, cu atât vom ştii mai mult despre ceea ce îţi doreşti să vezi pe Netflix”, a mai spus oficialul companiei.

Dacă, de exemplu, te uiţi la un film şi, după 10 minute, îl abandonezi, acesta este un criteriu important în privinţa preferinţelor tale”, a mai explicat Gomez.

CITEŞTE ŞI:

Netflix, subtitrat in limba romana! Au apărut primele traduceri pentru filme şi seriale