Netograf. Verifică-ți calitatea serviciului de internet, pe telefon și PC

Data: 3/10/2019 | Autor: .

Netograf, instrumentul de verificare a calității serviciului de internet, este disponibil acum și în aplicații pentru desktop, Android și iOS. Utilizatorii pot verifica în acest fel dacă serviciul de internet utilizat se ridică la calitatea prevăzută în ofertă și în contractul încheiat. Totodată, aceștia au acces la statistici ale valorilor parametrilor de calitate, obținute pe baza testelor realizate de alți utilizatori ai Netograf, afirmă oficialii ANCOM, citați de GadgetReport.ro

Varianta lansată de ANCOM permite utilizatorilor să își instaleze aplicația pe echipamentul pentru care doresc să verifice calitatea serviciului de internet, fără a necesita crearea unui cont de utilizator.

Însă, în baza unui cont de utilizator, aplicația pune la dispoziție o serie de funcții suplimentare, cum ar fi posibilitatea de a dispune de grafice și tabele cu valorile istorice ale testelor efectuate, dar și de a programa teste care să se desfășoare la intervale de timp periodice, pe parcursul uneia sau mai multor zile. Traficul de date consumat de utilizatorii finali dinspre și înspre Netograf nu va fi taxat, dedus din traficul aferent planului tarifar, limitat sau blocat de către furnizori.

Iti poti testa viteza de internet cu Netograf, foarte simplu, accesand acest LINK

” Netograf este singurul instrument de acest tip pe care utilizatorii îl pot folosi pentru a solicita remedii de la operatorii la care sunt abonați, în situația în care calitatea serviciului lasă de dorit”, a declarat Sorin Grindeanu, președintele ANCOM.

”În acest an, ANCOM a completat capabilitățile Netograf cu o nouă aplicație web, aplicații dedicate terminalelor fixe pentru Windows și MAC OS, dar și cu aplicații dedicate terminalelor mobile pentru Android și iOS. Aplicațiile pentru terminale mobile sunt disponibile în magazinele dedicate: App Store pentru terminale cu sistem de operare iOS și Google Play pentru terminale cu sistem de operare Android”, se arată în comunicat. Aplicațiile pentru terminale fixe pentru Windows și MAC OS se descarcă și se instalează pe terminalul fix accesând linkul disponibil pe prima pagină a aplicației web. Pe lângă aplicațiile pentru terminale fixe și mobile, un utilizator poate testa calitatea propriei conexiuni și prin intermediul aplicației web, folosind un browser internet: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome, Safari, Opera, atât de pe echipamente fixe (desktop, laptop), cât și de pe echipamente mobile (telefoane mobile, tablete). ”În cazul în care constată o diferență importantă, permanentă sau care se repetă la intervale regulate, între performanța reală și cea prevăzută de furnizor în contract, consumatorii pot beneficia de anumite remedii. Trebuie precizat faptul că aceste remedii se pot obține doar dacă măsurătorile vitezei sunt făcute conform procedurii pe care fiecare furnizor este obligat prin decizia ANCOM să o întocmească, să o pună la dispoziția utilizatorilor prin contract și să o publice pe site-urile proprii. Aceasta trebuie citită și cunoscută de către abonat! Pentru că, într-o primă fază, fiecare furnizor de internet și-a conceput propria procedură, cât de curând vom emite un ghid de întocmire a acestor proceduri astfel încât, indiferent de operator, condițiile în care se validează măsurătorile să fie comparabile”, a declarat Eduard Lovin, vicepreședinte ANCOM.