Cum alegi un router? Nu doar prețul contează

Data: 19/10/2019 | Autor: .

Cum alegi un router? Nu doar prețul conteazăŢi-ai instalat internet acasă, ai un router şi eşti nemulţumit de el? Ai senzaţia că viteza pe care ţi-o oferă RCS-RDS, Vodafone sau reţeaua de cartier la care eşti abonat nu este cea stabilită prin contract? Este, probabil, o problemă de router.

Atunci când primeşti unul de la provider-ul de internet, acesta nu are interesul de a-ţi oferi cele mai bune echipamente, motivele fiind legate în special de infrastructura deficitară, relatează GadgetReport.ro

Aşa că verifică ce produs ai primit şi, dacă de exemplu ai contractat internet Gigabit, ar fi bine să te uiţi dacă suportă standardul 802.11 a/b/g/n/ac sau 802.11 ax. Dacă nu îl are pe niciunul dintre acestea, cere altul compatibil.

Ai și varianta de a-ți cumpăra un router, iar la acest capitol ai de unde alege.

CITEȘTE ȘI:

Tutorial GadgetReport.ro. Setările esențiale pentru un router Wi-Fi

Trebuie să știi, din start, că fără un router AC, nu vei obţine viteze mai mari de 300 Mbps. În schimb, unul AC îţi va aduce un link de până la 900 Mbps. Iar dacă cumperi un router cu Wi-Fi 802.11ax, vei avea o viteză și mai bună, peste un 1GBps, bineînțeles dacă ai un abonament care îți permite acest lucru.

În plus, este nevoie ca şi gadgeturile tale să suporte standardul AX (WIFI6), de la placa wireless din laptop sau PC la cele de pe tabletă sau telefon.

Ce este Wi-Fi 6 și ce noutăți aduce. Trebuie să ne schimbăm routerul?

Iar dacă ai un laptop, pentru ca internetul să meargă optim pe Gigabit, trebuie să ai un procesor puternic, măcar un i5, cel puţin 6 GB de RAM şi, preferabil, un SSD în loc de hard-disk.

 

ASUS RT-AX88U vs. NETGEAR Nighthawk AX8 – Cel mai bun router 802.11ax  (Wi-Fi 6)