New York Times: „Vreţi internet rapid? Invadaţi România!”

Data: 4/03/2016 | Autor: .

Bernie Sanders

Democratul Bernie Sanders a ajuns ţinta ironiilor pe web-ul românesc, după ce a trimis un mesaj cu iz jignitor la adresa românilor, legat de viteza de internet. Potrivit New York Times, Sanders a primit chiar şi bilete de avion gratuite pentru a veni să experimenteze tehnologia la Bucureşti.

Candidatul democrat la nominalizarea pentru preşedinţia SUA, senatorul Bernie Sanders, a scris pe Twitter, că „astăzi, oamenii care locuiesc în Bucureşti, România, au acces la un internet mai rapid decât în SUA. Acest lucru este inacceptabil şi trebuie să se schimbe”, relatează GadgetReport.ro

bernie-sanders_internet-romania_3Jurnaliştii de la New York Times afirmă că mesajul său a fost privit ca unul ofensator în România, dovadă că românii au lansat o adevărată campanie de ironii online la adresa politicianului. Cei mai mulţi s-au arătat deranjaţi de aerele de superioritate ale politicianului democrat, care induce ideea că românii ar fi inferiori americanilor.

Un utilizator de Twitter a cerut SUA să urgenteze eliminarea vizelor pentru ca inginerii români să poată merge în State să rezolve problemele cu internetul.

Un altul a creat un poster electoral pentru Bernie Sanders cu mesajul: „Să facem ca internetul american să fie din nou măreţ: să invadăm România”.

„Avem internet rapid, dar un preşedinte foarte lent. Acest lucru trebuie să se schimbe”, a glumit un alt român.

Mai mult, agenţia de bilete Paravion.ro a anunţat că îi oferă lui Sanders bilete de avion pentru a veni în România să experimenteze Internetul. „Vei putea să trimiţi mesaje pe Twitter fără limite. Vino cu un prieten. Biletele le oferim noi!”.