The next big thing! Brevetele care anunţă telefonul flexibil Galaxy X

Data: 5/03/2017 | Autor: .

galaxy x Samsung-Galaxy-X-gadgetreportSud-coreenii de la Samsung pregătesc lansarea unei noi generaţii de telefoane, Galaxy X, gadgeturi cu ecran flexibil. Primul telefon îl vom vedea, mai mult ca sigur, în septembrie, cel mai probabil în preajma lansării smartphone-ului Apple iPhone 8, relatează GadgetReport.ro

Sammobile a prezentat trei brevete de invenţie, înregistrate în SUA,  care se vor regăsi în noul smartphone Galaxy X.

Primul se referă la forma acestuia, flexibilă, telefonul urmând să se plieze precum un caiet. Celelalte două fac referire la design. Printre noutăţi se află, ca şi în cazul Galaxy S8, eliminarea butonului fizic de HOME şi transformarea acestuia într-unul virtual, alături de mutarea logo-ului în partea de jos.

Dezvoltarea telefonului Galaxy X, despre care GadgetReport.ro a mai relatat în dese rânduri, a devenit urgenţă pentru Samsung după eşecul incredibil al modelului Note 7.

Potrivit Sammobile, care citează surse din cadrul companiei, dezvoltarea telefonului a intrat în faza testelor finale.

Samsung Galaxy X va avea un ecran OLED care va putea fi pliat precum o carte. Un alt produs din serie ar putea fi o tabletă de 8 inchi, care îşi va rula ecranul precum o foaie de hârtie.

Potrivit surselor, gadgeturile ar putea fi propulsate de noile procesoare Snapdragon 835 şi 6-8 GB de RAM, şi vor beneficia de încărcare wireless, slot microSD şi, bineInteles, acumulatori flexibili care se vor încărca la 80% în numai 35 de minute.

Dacă sud-coreenii vor lansa Samsung Galaxy X, va însemna o adevărată revoluţie pe piaţa smartphone-urilor, similară poate doar cu lansarea primului iPhone.

GadgetReport.ro relata, anterior, ca Samsung, LG, Philips, Sharp, Sony si Microsoft lucreaza de ani de zile la dezvoltarea unor gadgeturi flexibile, însă pare că doar Samsung a ajuns la un produs final.

Vicepresedintele Samsung Display, Lee Chang-hoon, declara anterior ca Samsung va avea capacitatea de a produce ecrane flexibile pana la sfarsitul anului 2016.

GadgetReport.ro relata, recent, ca Samsung a prezentat mai multe prototipuri de ecrane flexibile, iar intre timp a brevetat si o baterie care isi poate modifica forma – marele obstacol catre dezvoltarea gadgeturilor ce pot fi indoite.

Cand spunem ca ne aflam in pragul unei adevarate revolutii tehnologice, nu exageram cu nimic. Ecranele OLED si bateriile flexibile  vor ajunge, treptat, sa echipeze aproape toate lucrurile pe care le folosim zilnic.

Ne vom lua adio de la telefoanele din ziua de azi si vom trece la unele extrem de subtiri, flexibile si indestructibile. Ca sa intelegeti mai bine cum vor arata aceste gadgeturi, urmariti si clipul urmator.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.