Node, gadget-ul “all inclusive”. Cum sa traduci realitatea in date

Data: 22/02/2012 | Autor: .

Variable Technologies a dezvoltat un gadget care permite utilizatorului sa afle o gramada de date din lumea care ne inconjoara, de la distantele parcurse, la temperatura, umiditate, viteza vantului, presiunea atmosferica etc. In plus, poate juca rol de lanterna, sensor de localizare si joystick pentru jocuri.

Dezvoltarea proiectului NODE a plecat de la o intrebare simpla. Cum ar fi daca ai scoate din telefonul mobil toate facilitatile moderne, de accelerometru, la magnetometru si giroscop, si le-ai include intr-un gadget independent?

Rezultatul se dovedeste a fi un dispozitiv mic, cat un stick de memorie, care poate fi folosit intr-o gama foarte larga de aplicatii.

Gadgetul include un accelerometru pe 3 axe, un magnetometru, GPS, giroscop, sensor de temperatura, altul de umiditate, barometru, un modul LED (ce poate fi folosit ca lanterna) si 2 MB de memorie, alaturi de un port USB prin care se incarca.

Bateria tine 12-14 ore, o performanta foarte buna in conditiile in care NODE se leaga la un smartphone sau calculator prin bluetooth de la o distanta de maxim 50 metri.

Potrivit reprezentantilor companiei, NODE poate fi folosit atat de un ciclist care vrea sa isi inregistreze performantele cat si de un automobilist care vrea sa afle toate datele legate de vreme.

NODE poate reprezenta un accesoriu important pentru a montoriza unde se afla copiii (prin GPS). De asemenea poate fi folosit in trusele de salvare, asigurand atat sinistratilor cat si salvatorilor informatiile de care au nevoie.  NODE ar putea fi folosit, in viitor, si ca joystick pentru jocuri.

Potrivit dezvoltatorilor gadgetului, optiunile de utilizare sunt foarte variate. Urmariti clipul de mai jos pentru a intelege mai bine modul de functionare si optiunile gadgetului.

Variable Technologies strange in prezent fonduri pentru dezvoltarea gadgetului prin intermediul site-ului Kickstarter.

Pretul de vanzare ar urma sa fie de 175 de dolari. Daca considerati stirea interesanta si pentru prietenii dvs. va invitam sa dati share sau like din butoanele de mai jos. Pentru a fi la curent cu ultimele noutati GadgetReport.ro, va puteti inscrie in newsletter. Va multumim.