Noi imagini cu Firefox OS (Galerie Foto)

Data: 27/09/2012 | Autor: .

Mozilla a prezentat noi imagini cu sistemul de operare mobil Firefox OS. Intr-un post publicat pe blog-ul Mozilla, designerul Patryk Adamczyk vorbeste despre filozofia de design din spatele sistemului de operare, iconografia, tipografia si elementele sonore prin care Firefox OS isi propune sa isi castige locul in lumea platformelor mobile.

Printre punctele principale enumerate de designer se numara formele geometrice care dispun, totusi, de o delicatete organica si un design minimal si intuitiv care ofera, in acelasi timp, caldura.

Sistemul de operare imprumuta mai multe elemente vizuale de la Android si WebOS, insa, cu toate acestea, pare unul original.

Mai multe imagini cu Firefox OS, in galeria foto de mai jos.

Mozilla dezvolta Firefox OS impreuna cu operatorul telecom Telefonica, in urma unui pateneriat incheiat la inceputul acestui an. Sistemul de operare isi propune sa reprezinte o alternativa la Android si iOS.

Platforma, interfata si aplicatiile vor fi dezvoltate pe tehnologii HTML si JavaScript, iar Telefonica vrea sa dezvolte acest software pentru viitoarele sale smartphone-uri low-cost.

Pana a avea ocazia sa vedem primele telefoane cu Firefox OS, trebuie mentionat ca sistemul de operare poate fi instalat pe PC-uri. Mai multe detalii despre instalarea Firefox OS pe un PC, aici.