Google va lansa propria aplicatie de harti pentru iPhone si iPad

Data: 27/09/2012 | Autor: .

Google va specula problema hartilor prezente pe noul sistem de operare iOS 6 si va lansa propria aplicatie de harti pentru platforma celor de la Apple, dupa cum au declarat mai multe surse pentru New York Times.

Desi, oficial, informatia a fost negata de Eric Schmidt, executive chairman al companiei, se pare ca o echipa a Google lucreaza deja la aplicatie, iar aceasta va fi gata pana la finele acestui an.

Lansarea unei aplicatii native Google Maps pentru iOS este asteptata de toata piata IT, mai ales ca Google a adoptat aceeasi strategie si in cazul Youtube, un alt serviciu eliminat de Apple din noul sistem de operare.

Noul iOS 6 a primit critici acide in ultima vreme, in special datorita numeroaselor erori ale aplicatiei de harti. Chiar si cofondatorul Apple, Steve Wozniak, a atras atentia companiei ca astfel de greseli ii pot stirbi credibilitatea.

Internetul este plin deja de imagini care mai de care mai amuzante ce prezinta greseli flagrante ale platformei de harti a Apple. Fie ca vorbim de strazi sau poduri care pur si simplu se topesc, de ferme prezentate ca aeroporturi sau de benzinarii situate in varful unor zgarie-nori, noul serviciu de harti al Apple se prefigureaza a fi un fiasco total.

Apple a emis chiar o declaratie oficiala in care recunoaste, voalat, faptul ca noua aplicatie de harti nu functioneaza chiar perfect, dar spune ca lucreaza din greu pentru a oferi consumatorilor cea mai buna experienta posibila.

O selectie a celor mai spectaculoase greseli realizate de noua aplicatie de harti a Apple puteti vedea aici.