Nokia X7 si E6, disponibile la Germanos

Data: 26/07/2011 | Autor: .

Cele mai noi smartphone-uri lansate de Nokia, X7 si E6, au intrat in oferta magazinelor Germanos si Cosmote. X7 este comercializat la pretul de 1.899 lei, iar E6 la 1.799 lei, TVA inclus.

Nokia X7 este un telefon 3G, cu GPRS, EDGE si WLAN, respectiv Bluetooth 3.0. X7,  dotat cu ecranul tactil capacitiv AMOLED de 4 inci, protejat de Gorilla Glass si o carcasa din otel inoxidabil.

Smartphone-ul ruleaza Symbian si are o memorie interna de 350 MB. Telefonul dispune de slot de memorie externa (este livrat cu card de memorie de 8 GB, insa se poate inlocui cu card de pana la 32 GB).

X7 este prezentat de Nokia drept un „touchscreen multimedia”, ce dispune de toate elementele necesare pentru a fi folosit ca hub pentru social media, navigare pe internet, ascultat fisiere audio sau radio FM, realizare de fotografii (dispune de camera foto de 8 MP cu blitz LED dual) si video (inregistrare HD, in format 16:9, la 720 p, 25 de cadre pe secunda).

httpv://www.youtube.com/watch?v=CRzEn1Xx-GU&feature=fvst

Telefonul prezinta o serie de aplicatii preinstalate pentru Facebook, Twitter, Nokia Email si harti Ovi. De asemenea, in magazinul virtual Ovi sunt disponibile multe alte aplicatii si jocuri HD gratuite. Mai mult, Nokia X7 are integrate functii gratuite de navigatie pietonala si auto, inclusiv indicatii de deplasare pas cu pas.

Nokia E6 dispune de ecran tactil capacitiv, pe langa tastatura QWERTY clasica. Fiind mai degraba un telefon de business, E6 dispune de memorie interna de 8 GB (dispune de slot de card de memorie externa si accepta pana la 32 GB). La fel ca si X7, E6 poate fi utilizat inclusiv ca punct de acces Wi-Fi mobil, respectiv ca modem mobil de date. Terminalul dispune de conectivitate HSDPA (viteze de descarcare de pana la 10.2 Mbps), respectiv GPRS, EDGE, WLAN si Bluetooth 3.0.

Lista de aplicatii de business si mesagerie cuprinde client de mail unificat pentru mai multe protocoale, suport pentru Microsoft Communicator Mobile si multe altele.

httpv://www.youtube.com/watch?v=tL9EO3R_f_I

Pe partea de multimedia, E6 este foarte bine dotat: camera foto de 8 MP cu blitz LED dual, camera secundara VGA pentru apeluri video, functie filmare cu inregistrare HD in format 16:9 la 720 p, 25 de cadre pe secunda.