Un nou gadget din Star Trek devine realitate. Microsoft pregateste translatorul universal! (VIDEO)

Data: 28/05/2014 | Autor: .

skype-translator

Microsoft a prezentat o tehnologie, Skype Translator, care promite sa traduca in realitate unul dintre gadgeturile care fac istorie de zeci de ani in filmele science-fiction – translatorul universal.

L-am vazut, printre altele, in “The Hitchhiker’s Guide To The Galaxy” dar si in Star Trek, iar acum a devenit realitate. Diana Heinrichs, managerul de comunicare de la Skype, a prezentat in cadrul Code Conference, prototipul Skype Translator, un gadget care promite sa traduca instantaneu tot ceea ce ii soliciti.

Intr-o demonstratie facuta in fata celor prezenti in sala, Diana Heinrichs si Singh Pal, VP-ul Skype au purtat o discutie in care Diana a vorbit in engleza, iar Pal in germana.

Skype Translator s-a descurcat remarcabil, reusind sa traduca instantaneu din engleza in germana si invers, pe doua voci, cu ajutorul senzorilor de recunoastere vocala si tehnologiei Skype & IM.

Microsoft a anuntat, pe blogul companiei, ca Skype Translator suporta, in prezent, doar cateva limbi de circulatie internationala, insa in viitor va putea traduce orice limba si dialect folosit in toate colturile lumii.

Potrivit expertilor, tehnologia dezvoltata de Microsoft ar putea aduce o adevarata revolutie sociala si culturala, comunicarea fiind, in prezent, principala bariera care separa popoarele lumii.

Ganditi-va cum ar fi, de exemplu, sa poti merge intr-o tara precum China si sa discuti cu localnicii fara probleme, cu ajutorul traducatorului instantaneu din telefonul mobil.

O aplicatie in varianta beta ar urma sa fie lansata de Microsoft pana la finele anului.

Urmariti mai jos demonstratia video facuta la conferinta Microsoft Skype Translator.