Noua aplicație Google Translate. Cum să vorbești instant în peste 200 de limbi străine

Data: 18/03/2020 | Autor: .

Noua aplicație Google Translate. Cum să vorbești instant în peste 200 de limbi străine

Google a lansat o nouă versiune, îmbunătățită, a aplicației Google Translate pentru telefoanele cu Android . Cu noua aplicație, ce poate fi descărcată gratuit din Play, vei putea să discuți în peste 200 de limbi străine, cu ajutorul modulului de traducere automată, relatează GadgetReport.ro

Google Translate îți permite, în primul rând, să înțelegi textele pe care le vezi. Dacă ești, de exemplu, într-o țară arabă, în Rusia, China, Japonia, îți va fi greu să înțelegi caracterele respective. Cu Google Translate, focusând imaginea cu camera, vei afla exact ce înseamnă inscripțiile respective în limba română.

Dincolo de această funcție, cu noul Google Translate vei putea să vorbești fluent cu interlocutorii tăi, în limba lor, prin simpla apăsare a unui buton. Vei putea să folosești aplicația inclusiv în modul automat.

Am testat aplicația în mai multe limbi, de la engleză și franceză la germană, finlandeză și chineză și, aproape de fiecare dată, aplicația ne-a oferit traducerea simultană, în doar 1-2 secunde.

Trebuie să știi că aplicația funcționează dacă ai internetul activ așa că, dacă ești în străinătate, trebuie să fii atent la consumul de date.

Dincolo de traducerea simultană, Google Translate îți afișează și textul conversației.

Bineînțeles, nu te aștepta ca aplicația să funcționeze absolut ireproșabil când traduce din limba română în altă limbă, însă rezultatele sunt excelente în peste 70% din cazuri . Google chiar a făcut un progres semnificativ în a înțelege limba română.

În engleză, franceză, germană, portugheză, rusă, thailandeză și spaniolă, Google Translate funcționează excelent.

Noua versiune se bazează pe tehnologia folosită de noua aplicație Recorder snazzy de la Google , care a debutat cu Pixel 4. Desigur, în loc să transcrie pur și simplu ceea ce aude, această nouă caracteristică face pasul suplimentar pentru a o traduce.

Google Translate ar putea debuta și pe IOS, în perioada următoare.

Cum funcționează aplicația aflați din tutorialul video GadgetReport.ro de mai jos. Vă invităm să vă abonați la canalul nostrum de Youtube pentru a vedea toate tutorialele. Avem deja peste 800 de materiale video pe diverse teme care înseamnă peste 2000 de ore de informații despre tehnologie.