Ți-ai pierdut sau ți-a fost furat telefonul Android? Cum îl găsești sau îl blochezi

Dacă ți-ai pierdut telefonul sau ți-a fost furat, există câteva aplicații care te pot ajuta să-l localizezi, iar dacă nu vei reuși acest lucru, ai măcar posibilitatea de a-i bloca IMEI-ul, astfel ca nimeni să nu îl poată folosi, relatează GadgetReport.ro

Primul pas, pe care îl recomandăm tuturor utilizatorilor de telefoane Android atunci când își cumpără un nou smartphone, este să își configureze opțiunea de căutare Find My Device. Este o aplicație gratuită care vine în standard pe majoritatea telefoanelor Android.

Find My Device urmărește automat locația telefonului tău, așa că, dacă l-ai uitat sau pierdut, poți intra pe un laptop sau pe un alt telefon, să te loghezi cu contul de Google, și să îl găsești sau să-l blochezi.

Un alt sfat important este să păstrezi într-un loc sigur numărul IMEI și numărul de serie al telefonului. Îți vor fi necesare atunci când vrei să blochezi un telefon furat sau pierdut, prin declararea acestuia la poliție și la operatorii de telefonie. Ca să afli IMEI-ul, apelază la *#06#.

IMEI-ul este un număr unic pe care telefonul tău îl folosește pentru a se înregistra în rețea. Numărul de serie al telefonului tău îl găsești în Setări -> Despre telefon.

FIND MY DEVICE

Dacă nu ai aplicația Find My Device în telefon, o găsești gratuit în Play Store. Odată activată, aplicația va începe să înregistreze locația în care se află telefonul. Atunci când o configurezi, ai la dispoziție trei opțiuni din care să alegi:

Poți reda un sunet pe telefon astfel încât să facă zgomot (chiar dacă îl aveți pe silențios). Această caracteristică este utilă dacă Find My Device indică faptul că telefonul este în in apropiere și, pur și simplu, nu îl găsești.

O altă opțiune este să securizezi dispozitivul astfel încât cel care-l folosește să nu poată trece de ecranul de pornire. Această caracteristică este excelentă dacă telefonul tău nu a fost securizat anterior cu o parolă sau un senzor de amprentă.

În fine, în Find My Device poți șterge totul de pe telefon. Aceasta este cea mai bună opțiune dacă știi sigur că nu este posibil să îl găsești.

Cert este că, dacă l-ai pierdut, îl poți localiza conectându-te în contul Google de pe orice computer sau chiar de pe un alt telefon. Deschizi orice browser web, intri pe android.com/find și introduci adresa de e-mail și parola dacă nu ești conectat la contul Google pe dispozitivul respectiv.

Dacă încerci să localizezi telefonul cu Find My Device și acesta nu pare să funcționeze, cea mai probabilă cauză este că telefonul nu este conectat în prezent la Wi-Fi sau la o rețea disponibilă. În acest caz, este important să continui să încerci. În momentul în care telefonul tău este conectat la internet, acesta va apărea pe hartă.

Life360 Family Locator

Dincolo de opțiunea oferită de Google, există, bineînțeles, o serie întreagă de aplicații care promit să îți găsească telefonul pierdut.

Una dintre ele este aplicația  Life360 Family Locator, un tracker GPS pentru telefoane, care se dovedește utilă în special pentru familiile cu mai multe telefoane. Membrii familiei dvs. devin un „cerc”, numele aplicației pentru un grup închis de persoane care consimte să își urmărească telefoanele în timp real. Membrii familiei tale vor apărea pe hărți live din aplicație ca niște pictograme mici, astfel încât să poți vedea unde se află toată lumea la un moment dat.

Aplicația vă permite, de asemenea, să discutați cu oamenii din Cercul dvs. sau să transmiteți o locație și un loc de întâlnire. Și, desigur, dacă un telefon din cercul dvs. este vreodată pierdut sau furat, aplicația îl va urmări pe hartă.

Prey Anti Theft

Aplicația Prey Anti Theft este, de asemenea, o opțiune interesantă pentru că poate urmări, în același timp, trei telefoane diferite. Veți avea posibilitatea de a activa o alarmă de pe telefonul dvs. lipsă, de a lua capturi de ecran dacă este în uz și de a bloca dispozitivul în momentul în care vă dați seama că lipsește.

După ce ați descărcat aplicația, Prey Anti Theft va trebui să parcurgeți o serie de tutoriale pentru a vă arăta cum să folosiți contul dvs, pentru a urmări telefonul. Aplicația în sine este gratuită și nu necesită achiziții suplimentare pentru a accesa funcțiile sale.

Lost Android

Aplicația Lost Android  vă va permite să aveți acces la distanță la telefonul dvs. lipsă prin intermediul site-ului web. Aici, veți putea șterge informații sensibile dacă vă temeți că telefonul dvs. nu va putea fi găsit niciodată sau să trimiteți mesaje către telefonul dvs. în speranța că cineva îl va găsi și îl va returna.

În plus, puteți alege să redirecționați de la distanță orice apel către un alt număr și să înregistrați o listă de rulare a oricăror apeluri sau mesaje sau fotografii făcute cu telefonul.

Where’s My Droid

Caracteristicile de bază ale aplicației Where’s My Droid vă permit să localizați telefonul prin GPS pe Google Maps și să folosiți un cod de acces pentru a preveni modificările neautorizate ale aplicațiilor de pe telefonul dvs. Android.

Modul Stealth împiedică pe oricine găsește telefonul dvs. să vadă mesajele text primite; în schimb, vor vedea un mesaj care îi avertizează asupra stării pierdute sau furate a telefonului.

Versiunea Pro a aplicației, contra cost, vă permite să ștergeți de la distanță datele de pe telefon, să utilizați o linie fixă ​​pentru a vă accesa telefonul și să blocați dispozitivul de la distanță.

Screenshot Image

CUM BLOCHEZI IMEI-UL TELEFONULUI

Trebuie să știți că, indiferent ce aplicație folosiți, dacă cel care îl găsește sau l-a furat resetează telefonul la setările din fabrică (date, conturi, parole), nu îl veți mai putea găsi.

În acest caz, puteți bloca telefonul cu numărul IMEI prin comunicarea acestuia la Poliție și la operatorii de telefonie. Măcar în acest fel cel care vrea să îl folosească nu va putea să îl activeze în nicio rețea de telefonie.

Există servicii precum IMEI24 , care are o bază de date globală, acolo unde puteți raporta un telefon furat sau dispărut.