Noua generatie BlackBerry? Un spectaculos studiu de design

Data: 9/02/2012 | Autor: .

BlackBerry nu mai e de mult ce-a fost odata. Telefoanele RIM, celebre pentru tastatura Qwerty, au devenit demodate, iar Apple, Samsung si alti jucatori i-au luat-o de mult inainte.

Research in Motion (RIM) face eforturi aproape disperate sa evite soarta Nokia, gigantul cu picioarele de lut care a pierdut razboiul tehnologic si care incearca acum sa supravietuiasca inchizand fabrici una dupa alta.

Pentru RIM, marea problema o constituie designul telefoanelor, considera expertul John Anastasiadis.

In tentativa de a ajuta concernul canadian, acesta le-a propus cateva studii de design care ar putea aduce produselor BlackBerry un look original, care sa le diferentieze intr-o piata in care toata lumea imita iPhone-ul.

“Am pastrat si tastatura fizica pentru ca nu multa lume, in special femeile, se descurca cu tastatura virtuala. Am extins ecranul si am ascuns camerele sub ecranul ce denie transparent. Impartit in doua zone distincte, ecranul poate facilita accesul la aplicatiile business, entertainment si cele de navigare”, a explicat acesta.

Designul este promitator. Il va adopta RIM? Ramane de vazut. Pana una alta, canadienii pregatesc lansarea unui telefon care arata, din multe puncte de vedere, ca un iPhone.

Cititi mai multe despre modelul London aici.