Noul Android 4.2 aduce un scanner de securitate

Data: 5/11/2012 | Autor: .

Noul sistem de operare Android 4.2, lansat saptamana trecuta de Google si prezentat pe larg de GadgetReport.ro, propune un update foarte important de securitate pe care expertii companiei nu l-au anuntat pana acum.

Este vorba de un scanner de malware care analizeaza toate aplicatiile cu potential de pericol si care avertizeaza utilizatorul in privinta riscurilor, scrie TheVerge. Tinta o reprezinta aplicatiile descarcate din alte surse decat Play.

Odata activat, scannerul va analiza aplicatia propusa spre descarcare si o va compara cu o lista de programe disponibile in Play.

Utilizatorul va fi informat, astfel, despre riscurile de mallware si in privinta existentei sau nu a unei aplicatii similare disponibila in magazinul de aplicatii. Noul Android va permite instalarea aplicatiei scanate, bineinteles pe riscul utilizatorului.

Dincolo de update-ul de securitate, principala inovatie adusa de noul Android 4.2 o reprezinta posibilitatea logarilor multiple. Mai simplu spus, pe noul sistem va veti putea loga atat dvs. cat si membri familiei, prieteni etc.

Este un pas inainte facut de Google, tinta principala fiind, potrivit expertilor, adoptarea sistemului de utilizatorii corporate (firme).

Fiecare utilizator in parte va putea sa isi modifice pagina de start si aplicatiile dupa bunul plac, in asa fel incat sa ii satisfaca preferintele.

Noul Android 4.2 aduce si o noua bara de comenzi, inaugurata odata cu versiunea 4.1 insa imbunatatita. Astfel, din bara de comenzi vom putea controla conexiunile wi-fi si date mobile, vom putea luminozitatea etc.

O alta noutate adusa de Google o reprezinta Photo Sphere, aplicatia care permite utilizatorilor sa realizeze fotografii panoramice in toate directiile (sus,jos, stanga, dreapta etc.) Interesant este si faptul ca fotografiile vor putea fi ridicate pe Google Maps, astfel ca si alti utilizatori sa poata viziona imaginile captate din cat mai multe locuri ale lumii.

O alta functie care a primit o actualizare importanta este Google Now. Noul sistem de operare aduce un numar mai mare de “cards-uri”, in fapt aplicatii care iti permit sa fi la curent in timp real cu tot felul de informatii, de la meteo, trafic, informatii privind locuri de vizitat, cinematografe, transport in comun etc.

In noul Android 4.2, Google aduce si o noua aplicatie pentru tastatura virtuala. Gesture Typing permite utilizatorilor sa foloseasca diverse gesturi, similare cu Swype, pentru a scrie mai rapid mesajele.

O alta facilitate optimizata o reprezinta Wireless TV. Aceasta optiune permite utilizatorilor sa exporte continut video de pe telefon sau tableta catre orice ecran TV care este legat  la reteaua wireless.

 

Cu noul Android 4.2, Google lanseaza si aplicatia de screensaver Daydream. Aceasta aduce pe ecran o serie de fotografii, stiri si alte informatii ce pot fi modificate in functie de preferinte.

In fine, Android 4.2 Jelly Bean vine cu o serie de imbunatatiri si pentru alte aplicatii. De exemplu introduce functia de pinch-to-zoom in Gmail.