Noul browser Chrome 57 creşte autonomia şi optimizează procesorul

Data: 15/03/2017 | Autor: .

Google a lansat o nouă versiune pentru cel mai popular browser din lume. Google Chrome 57 aduce o optimizare semnificativă a consumului de energie şi a funcţionării procesorului. În consecinţă, laptopul are o autonomie cu 10% mai mare, iar încărcarea paginilor de internet se face şi mai rapid , relatează GadgetReport.ro

Cu noul browser Chrome 57, Google optimizează procesele CPU, astfel încât încarcă numai 1% din procesor, fapt care duce la o scăderea semnificativă a consumului de energie.

Procesele JavaScript din background sunt şi ele optimizate de noul Chrome 57, astfel că, pe ansamblu, browserul încarcă paginile mai rapid. Îmbunătățirea va fi mai vizibilă pe dispozitivele care dispun de o cantitate redusă de memorie, astfel că acestea se vor mişca mai repede în aplicaţii.

Începând cu versiunea 53 de Google Chrome pe 64 de biți, respectiv versiunea 54 de Google Chrome pe 32 de biți, browser-ul celor de la Google a început să folosesc tehnologia Profile Guided Optimization, dezvoltată de Microsoft.

PGO este o componentă a pachetului de instrumente pentru dezvoltatori, Visual Studio. Acesta urmărește și măsoară precis modul în care utilizatorii folosesc o anumită aplicație și ce funcții apelează în mod frecvent. Pe baza acestor măsurători, PGO stabilește ce funcții ale programului sunt ținute în segmentele de memorie cele mai rapide, pentru a putea fi operate cât mai repede.

Google afirma, anterior, ca versiunea Google Chrome 54 consuma cu 50% mai puține resurse, grație unui nou motor de randare a codului JavaScript, V8.

Daca folositi Google Chrome, update-ul la Chrome 57 ar trebui să se instaleze automat. Pentru a verifica ce versiune aveti instalată, intraţi în settings (dreapta sus, pe butonul cu trei puncte), mergeţi în Help/ About Google Chrome. Update-ul va fi instalat automat, iar apoi vi se va cere sa reincarcati browserul.