Noul Google Chromecast Sabrina vine cu șase luni de Netflix

Google va lansa astăzi, 30 septembrie, noua generație Chromecast Sabrina, un gadget care care va transforma practic orice televizor, inclusiv cele vechi de 30 de ani, în smart TV-uri care rulează Android 11. Gadgetul va include o promoție specială, urmând să ofere șase luni de Netflix gratuit.

Google Sabrina va fi lansat în cadrul evenimentului ,,Launch Night In’’, în cadrul căruia vor mai fi prezentate și două noi telefoane Pixel cu conectivitate 5G.

Google Launch Night In Website

Înainte de eveniment, noul Chromecast Sabrina a apărut, pentru puțin timp, în oferta magazinului online Google din  Canada. Deși listarea nu mai este accesibilă, un utilizator Reddit a reușit să salveze o captură de ecran înainte de a fi retrasă de pe site.

Noul dongle va avea o formă simplă, atractivă și va fi însoțită de o telecomandă cu apelare vocală.

Chromecast Sabrina va livra semnal în 4K HDR și va include Wi-Fi pe 2,5/5Ghz și Bluetooth 5.0.

Google Sabrina include un procesor Amlogic S905X2 și 2GB de RAM, alături de un spațiu de stocare de 4 GB. Configurația hardware va fi suficientă pentru a rula filme și seriale în 4K la 60 fps, cu HDR și Dolby Vision.

În plus, Chromecast Sabrina va avea o latență scăzută, grație HDMI 2.1, astfel că va putea fi folosit cu succes și în jocuri. O altă informație interesantă – telecomanda Chromecast Sabrina va include un buton programabil, pe care vom putea, de exemplu, să setăm Netflix, Youtube, Amazon Prime Video, HBO Go sau orice aplicație ne dorim.

Google Sabrina, gata de lansare. Gadgetul ieftin care va face orice televizor smart, cu Android 11

Android 11 pe televizorul tău

Chromecast Sabrina va include sistemul de operare Android TV, derivat din Android 11, astfel că, odată cuplat la orice televizor prin mufa HDMI, îl va transforma, practic, într-un smart TV cu toate aplicațiile din Google Play.

Gadgetul va putea fi adaptat la orice tip de televizor, inclusiv la cele clasice, de acum 20-30 de ani, fără HDMI, cu ajutorul unui adaptor care costă 10-15 lei.

Imaginea prezentată de site-ul canadian confirmă designul noului dongle alături de prețul acestuia. Chromecast va costa 69 de dolari canadieni. În SUA, Google Chromecast Sabrina va fi vândut cu 50 de dolari, iar  în Europa cu 50 de euro.

Oferta din Canada este una excelentă, luând în calcul că Google va oferi șase luni de abonament Netflix clienților care achiziționează Chromecast cu Google TV din magazinul său canadian în perioada 30 septembrie – 31 decembrie 2021.

Chiar dacă dongle-ul va fi capabil să transmită conținut 4K HDR, Google va oferi doar șase luni din planul de streaming Netflix Standard, care acceptă streaming 1080p pe două ecrane în același timp.

Rămâne de văzut dacă Google va oferi abonamente Netflix cu noul său Chromecast și în SUA și pe alte piețe.