Nume de cod “R”. Ce noutati aduce Samsung?

Data: 27/07/2011 | Autor: .

Samsung extinde seria de smartphone-uri Galaxy cu noul “R”, un telefon cu un procesor dual core, capabil sa filmeze in HD la 1080P si care ruleaza Android 2.3 Gingerbread. Telefonul va fi disponibil din aceasta luna in Europa.

„Consumatorii cauta dispozitive premium, rafinate cu performante avansate precum si o baterie rezistenta, iar Galaxy R raspunde tuturor acestor cerinte.” In acest fel si-a inceput discursul de prezentare al noului telefon Hankil Yoon, vicepresedintele Smartphone Product Planning Group în cadrul Samsung Mobile Communications Business.

Sa lasam la o parte mesajele publicitare si sa vedem cu ce se lauda noul “R”. Prima impresie – telefonul este foarte usor. Are numai 131 de grame la o grosime de 9,55 mm.

Dotat cu un procesor dual core Tegra 2 la un GHz si o memorie de 8GB memorie interna + microSD (pana la 32GB) telefonul ruleaza, fara probleme, un Android 2.3 optimizat cu functiile Samsung Hubs.

httpv://www.youtube.com/watch?v=F2t9CMJ2OI8

Ecranul este un capacitiv Super Clear LCD4.19” WVGA cu un unghi de vizualizare excelent. Are, bineinteles, toate dotarile similare seriei S, de la conexiunea Dual Channel Wi-Fi, la Bluetooth 3.0 HS si suportul USB 2.0.

Pe partea de foto/video, telefonul beneficiaza de o camera de 5 MP, cu autofocus si LED Flash si o alta de 1.3MP pentru video-chat. Camera principala inregistreaza materiale video HD la 720p si le reda Full HD 1080p (Divx, WMV, MP4, H.264 B/P) la 30fps.

La capitolul autonomie, noul smartphone se lauda cu 580 de minute de timp de conversatie si 550 de ore de stand-by, asigurate de o baterie de 1650 mAh.

 

Noi functii pentru seria “R”

 

Dincolo de obisnuitele optiuni din Samsung Hubs, sud-coreenii au introdus, odata cu acest nou telefon, alte cateva functii interesante.

Una dintre ele este Samsung Voice Command, un serviciu intuitiv de recunoastere a vocii ce permite controlul hands-free.

Functia de recunoastere a vocii le ofera utilizatorilor posibilitatea de a asculta mesajele scrise si de a raspunde vocal, în timp ce apelurile, e-book-urile si alte functii pot fi pornite printr-o simpla comanda vocala.

 

httpv://www.youtube.com/watch?v=QSM27Mvn5Fo&feature=related

 

Samsung a inclus si functia L!ve Panel, oferind posibilitatea de a personaliza ecranul principal si de a îmbunatati experientele vizuale cu efecte 3D.

O alta functie interesanta este “Find My Mobile” care le permite utilizatorilor sa localizeze, sa apeleze, sa blocheze dispozitivul de la distanta si sa activeze istoricul de apeluri atunci cand smartphone-ul a fost pierdut sau furat. Acest lucru înlatura grijile legate de pierderea dispozitivului sau a unor date confidentiale.

 

 

Samsung GALAXY R Specificatii

 

Retea

 HSPA + 21Mbps / HSUPA 5.76Mb

EDGE/GPRS Class 12

Procesor

 Dual Core Application Processor

Display

 4.19” WVGA Super Clear LCD

OS

Android 2.3 (Gingerbread)

Camera

5 MP, AF cu LED Flash

Frontal: 1.3MP

Video

Codec : MPEG4/H.263/H.264/H263.Sorenson/Divx/Xvid/VC-1

Redare : Full HD 1080p@30fps(Divx, WMV, MP4, H.264 B/P only)

Înregistrare : HD 720p@30fps

Audio

 Codec : MP3, OGG, AAC, AAC+, eAAC+, AMR-NB, AMR-WB, WMA, WAV,

MID, AC3, IMY, AAC(Mono)

 Music Player cu SoundAlive EQ, Music Recognition

3.5mm Ear Jack, Stereo FM Radio with RDS

Functii cu valoare adaugata

 Samsung Apps

 Samsung Kies 2.0

 Samsung Kies air

Samsung TouchWiz

Samsung L!ve Panel UX

Social Hub

– Contacte Integrate, Calendar Integrat, Inbox unificat

– Basic: POP3/IMAP Email & IM

IM : Google Talk™

 Readers Hub

 Music Hub

 Game Hub

Voice Solution

 Find MyMobile

Conectivitate

 Bluetooth® technology v 3.0 + HS

 USB 2.0 HS

Wi-Fi 802.11 a/b/g/n

Wi-Fi direct

Senzor

 Accelerometru, Busola Digital, Proximitate, Lumina, Giroscop

Memorie

 8GB memorie interna + microSD (pâna la 32GB)

Dimensiuni

 66.7 x 125.7 x 9.55mm, 131g

Baterie

 Baterie standard, Li-Ion 1650 mAh

Timp de vorbire : 580 min(3G)

Standby: 550 hours(3G)