Smartphone-urile Mango ataca viitorul iPhone 5

Data: 29/07/2011 | Autor: .

Acer, HTC, Toshiba, Huawei, LG, Samsung, ZTE si Nokia vor lansa, in  toamna acestui an, o serie noua de telefoane mobile ce vor rula versiune imbunatatita a sistemului de operare Windows Phone 7.

 

Noua versiune, cu nume de cod “Mango”, va aduce nu mai putin de 500 functii noi, menite sa ofere o experienta mai bogata si mai multa flexibilitate utilizatorilor de telefoane cu Windows Phone 7.

Printre facilitati se numara integrarea browser-ului Internet Explorer 9 Mobile, derivat din IE9, un suport multi-tasking, inclusiv pentru aplicatii Third-Party si integrarea suportului pentru Office 365, ce va include email, aplicatii office si calendar in cloud-computing.

httpv://www.youtube.com/watch?v=qZML1LzClT4

Potrivit surselor Digitimes, Acer, HTC, Huawei, LG, Samsung si ZTE pregatesc o serie de smartphone-uri cu noul sistem, cele mai multe telefoane urmand a fi lansate in septembrie, luna in care si Apple ar putea prezenta noul iPhone 5.

Producatorii incearca sa pastreze secretul asupra noii generatii Mango Phone, in tentativa de a-si asigura cat mai multe sanse in fata concurentei, intr-o batalie care devine tot mai acerba.

Taiwanezii de la HTC, de exemplu, au recunoscut ca pregatesc o gama Mango, cu display-uri de 3,8-4,7 inch, fara insa a prezenta mai multe amanunte.

Singurii ceva mai comunicativi au fost cei de la Fujitsu Toshiba  care au anuntat ca vor lansa, in septembrie, modelul cu nume de cod IS12T, un telefon de 3,7 inch cu un procesor Qualcomm MSM 8655 si o camera impresionanta, de 13,2 MP.

httpv://www.youtube.com/watch?v=MFHU_K3O2LE

Interesant este ca Nokia ar putea ramane, din nou, in urma competitorilor. Lansarea noului Sea Ray, primul telefon Nokia cu sistem de operare Windows, este abia in luna octombrie, in cadrul evenimentului Nokia World.

Despre acest telefon, puteti citi detalii aici.