O modificare din Android 12 stârnește controverse pe internet

Data: 23/07/2021 | Autor: .

Android 12 a fost prezentat oficial la Google I / O la începutul acestui an. De atunci au fost lansate trei versiuni beta ale software-ului fără ca Google să anunțe, oficial, o versiune finală. Potrivit dezvoltatorilor Google, o altă versiune beta este pregătită pentru luna august. Și dacă totul merge bine, versiunea finală am putea s-o vedem în septembrie.

Până să ne vedem cu update-ul gata de instalare, continuă controversele în jurul acestui nou sistem.

Android 12 ar urma să include o modificare de design care a generat nemulțumiri majore în rândul utilizatorilor.

Controversatul Android 12 Power Menu

Problema principală pe care o au utilizatorii cu noul meniu Android 12 este că elimină o mulțime de funcționalități. În timp ce actualul meniu include controale G Pay și diverse opțiuni pentru a controla dispozitivele de acasă, noul meniu de alimentare găzduiește numai opțiunile de urgență, oprire și repornire.

O fotografie care compară meniul actual și cel nou poate fi văzută mai jos prin intermediul AndroidPolice .

Unde au dispărut opțiunile?

Comenzile din Power Menu sunt acum accesibile în Setări rapide. De fapt, cea de-a treia versiune beta a Android 12 include o notificare despre modificarea designului.

Notificarea spune în felul următor: „Pentru a accesa comenzile GPay și Home, glisați în jos din partea de sus a ecranului.”

Noua notificare ar putea ușura confuzia inițială pentru cei obișnuiți cu modul „vechi”, dar încă nu corectează o modificare pe care majoritatea utilizatorilor o consideră o greșeală, iar notificarea în sine este destul de greu de citit.

Este în mod clar o schimbare semnificativă dacă Google oferă utilizatorilor instrucțiuni despre cum să navigheze în noua interfață.

Utilizatorii Android sunt nemulțumiți

Deși este posibil ca majorității utilizatorilor să nu le pese, oamenii care o fac sunt destul de vocali. De exemplu, un utilizator de pe un forum de urmărire a erorilor pentru meniul Android 12 a declarat direct că, dacă designul „este intenționat creat în acest fel astfel că va crea serioase probleme utilizatorilor”.

Google nu a venit cu niciun feedback legat de acest topic. Să nu uităm că Android 12 este încă în versiune beta. Prin urmare, este încă posibil să vedem modificări semnificative înainte ca versiunea finală să devină disponibilă pentru publicul larg.