Oferta fără precedent promisă de Samsung pentru Galaxy S8

Data: 23/03/2017 | Autor: .

 

Sud-coreenii de la Samsung îşi pun mari speranţe în noul smartphone Galaxy S8, pe care îl vor prezenta oficial pe 29 martie, la New York. Iar cea mai bună dovadă o reprezintă oferta fără precedent care va însoţi comercializarea, începând din luna aprilie, a celui mai spectaculos telefon din istoria Samsung, relatează GadgetReport.ro

Potrivit unor surse din cadrul companiei, citate de presa sud-coreeană, Samsung va comercializa telefonul însoţit de o perioadă de garanţie cu adevărat neobişnuită – clienţii care îl cumpără vor avea la dispoziţie un termen de trei luni în care, dacă nu sunt mulţumiţi de Galaxy S8, îl vor putea returna fără niciun cost suplimentar.

Sud-coreenii încearcă astfel să sugereze faptul că telefonul este unul de foarte bună calitate şi că dezastrul Galaxy Note 7 a fost doar un accident nefericit, relatează BGR.

The Investor comentează că decizia este menită, pe de altă parte, să contracareze lansarea iPhone 8, principalul concurent pentru Galaxy S8.

Între timp, pe internet continuă să apară informaţii de ultimă oră legate de lansarea celui mai spectaculos smartphone din istoria Samsung. Experţii consideră, de pe acum, că va fi, probabil, cel mai bun telefon mobil lansat în 2017.

Samsung va prezenta două telefoane în cadrul evenimentului de la New York – un S8 cu ecran de 5,8 inchi şi un Galaxy S8 Plus cu display de 6,2 inchi, ambele cu rezoluţie 2960×2400 WQHD+ oled.
S8 va avea un ecran mai mare, extins pe aproape toată partea frontală a telefonului, iar butonul fizic de Home va fi înlocuit cu unul virtual.

Potrivit blogger-ului Evan Blass, unul dintre experţii IT care oferă informaţii veridice privind produsele Samsung, noul smartphone Galaxy S8 va costa 799 euro, în timp ce Galaxy S8 Plus va fi vândut cu preţuri ce pornesc de la 899 euro.

Noua cască Gear VR va fi vândută cu 129 de euro, în timp ce camera Gear 360 ar urma să coste 229 de euro.

Potrivit lui Blass, noua serie de telefoane Galaxy S8 va fi comercializată, într-o primă fază, în culorile „black sky,” „orchid grey” şi „arctic silver”, însă alte surse afirmă vehiculează şi versiunile Pearl Black, White şi Gold. Alte culori urmează să fie lansate pe parcursul acestui an, după aceeaşi reţetă ca şi în cazul seriei S7.

Telefonul va include şi un deck special, al cărui preţ va fi de 150 euro. Samsung Galaxy S8 va promovat, astfel, drept primul telefon capabil să ofere o experienţă similară cu laptopurile şi desktopurile de ultimă generaţie.

Sistemul de operare Android 7.0 va fi adaptat pentru ca, atunci când este montat în dock-ul special, să ofere o experienţă optimă pe ecranul televizorului sau monitor, similară cu cea oferită de un Chromebook.

Vom avea acces, astfel, la Word, Excel, Email şi, în general, toate aplicaţiile uzuale pe care le folosim zilnic pe un desktop sau un laptop.

Relatările vin să confirme, totodată, faptul că generaţia S8 va avea o cameră principală de 12 MP, cu dual-Pixel autofocus, la fel ca S7, însă cu îmbunătăţiri importante în ceea ce priveşte înregistrarea video.

Potrivit Naver, camera de pe Galaxy S8 va putea înregistra video la 1000 fps, graţie DRAM-ului dedicat.
Şi noul Xperia XZ premium, de la Sony, are o performanţă similară, camera de 19 MP (IMX400) fiind capabilă să înregistreze 960fps.

Camera de selfie a Galaxy S8, pe de altă parte, va fi una nouă – un senzor de 8 MP, cu autofocus.
De asemenea, noul telefon va include o cameră de 3.7 MP RGB dedicată senzorului care scanează irisul.

Aceasta va permite deblocarea telefonului şi plăţile prin Samsung Pay fără să mai fie nevoie de o parolă, folosind identificarea cu faţa utilizatorului.

Galaxy S8 va fi propulsat de o baterie de 3000 mAh, iar Galaxy S8 Plus de una de 3,500mAh, ambele cu încărcare rapidă, inclusiv wireless.

S8 va fi vândut în două versiuni hardware, una cu procesor Snapdragon 835 (in SUA, Japonia şi China) şi o alta cu Exynos 8895, pentru Europa şi celelalte ţări ale lumii. Galaxy S8 va avea 4 GB de RAM, însă va exista şi o versiune cu 6 GB de RAM, special pentru piaţa sud-coreeană şi cea din China.

Samsung se aşteaptă să vândă 40-45 milioane de telefoane S8/S8 Plus, faţă de recordul de 52 de milioane de Galaxy S7 vândute până acum.