Un oras construit de o civilizatie antica, descoperit intr-o jungla din Cambodgia (VIDEO)

Data: 16/06/2013 | Autor: .

orassArheologii australieni au descoperit, intr-o jungla din Cambodgia, legendarul Mahendraparvataun oras pierdut din urma cu 1.200 de ani. Potrivit expertilor, orasul este mai vechi decat celebrul Templu Angkor Wat, potrivit The Age, citat de Ziare.com

Arheologii au gasit ruinele a cinci temple necunoscute pana acum, canale vechi, diguri si drumuri, descoperiri confirmate de revolutionara tehnologie a scanarii cu laser, denumita lidar.

De secole, muntele Phnom Kulen a ramas un loc sfant, unde zeci de mii de pelerini vin in fiecare an pentru a participa la ritualuri spirituale.

„Acesta este locul unde a inceput totul, ducand la aparitia civilizatiei Angkor care este asociata cu Angkor Wat”, a spus arheologul australian Damian Evans. Construit pe o suprafata de sute de kilometri patrati, orasul Angkor avea o populatie de cateva sute de mii de locuitori, chiar un million.

Angkor a fost cel mai mare complex urban de pe planeta din perioada pre-industriala, ce a dominat Asia de sud-est vreme de 600 de ani.