Pas urias spre telefoanele flexibile. Samsung prezintă bateriile care se indoaie

Data: 26/10/2015 | Autor: .

samsung-baterie-flexibila-gadgetreport.ro

Telefoanele si tabletele din prezent depind de acumulatori, iar acestia au o marime considerabila si o rigiditate data de formula clasica de productie. Chiar daca s-au inventat diverse tipuri de ecrane flexibile, transparente si incasabile, acestea nu au putut fi folosite decat intr-o mica masura, si asta din cauza acumulatorilor.

Samsung, LG, Philips, Sharp, Sony si Microsoft lucreaza de ani de zile la dezvoltarea unor gadgeturi flexibile.

Iar sud-coreenii par să fi ajuns primii la o formulă optimă, dovadă lansarea a două prototipuri de baterii litiu-ion, Band şi Stripe, care au o flexibilitate excelentă şi, în plus, oferă cu 50% mai multă autonomie faţă de produsele clasice, cu capacitate similară.

Potrivit Engadget, cea mai promitatoare este Samsung Stripe, o baterie cu o grosime de 0,3 mm, care ar urma sa echipeze gadgeturile viitorului.

GadgetReport.ro relata, recent că, urmare a dezvoltării unor baterii compatibile, Samsung ar putea lansa in 2016 primele smartphone-uri cu ecran flexibil, gadgeturi care va revolutiona industria comunicatiilor mobile.

„Cei din industrie cred ca se va ajunge la comercializarea primelor telefoane flexibile in 2016”, a relatat si cotidianul Business Korea, citand un oficial de la Samsung Display.

Cand spunem ca ne aflam in pragul unei adevarate revolutii, nu exageram cu nimic.

Ecranele OLED si bateriile flexibile  vor ajunge, treptat, sa echipeze aproape toate lucrurile pe care le folosim zilnic.

Ne vom lua adio de la telefoanele din ziua de azi si vom trece la unele extrem de subtiri, flexibile si indestructibile. Vom avea televizoare la ce dimensiuni vrem, ce vor fi “taiate” in magazin la marimea dorita si le vom aplica pe perete, acasa, ca pe tapet.

Vom avea pana si sticle cu ecrane OLED pe care vom vedea clipuri video cu detalii despre continutul acestora, sfaturi de sanatate etc.