Patru civilizații extraterestre „malefice” ar putea invada Pământul

Patru civilizații extraterestre „malefice” care ar trăi în interiorul Căii Lactee ar putea invada Pământul. O spune un reputat cercetător, Alberto Caballero, într-un nou studiu intitulat ,,Estimarea prevalenței civilizațiilor extraterestre rău intenționate’’

Ce șanse sunt ca extratereștrii să vină pe Pământ și care sunt șansele ca aceștia să fie pașnici? Întrebări la care  Alberto Caballero vine cu răspunsuri cel puțin alarmante.

Venirea extratereștrilor pe planeta Pământ pentru o scurtă discuție și o vizită ar fi, probabil, cea mai importantă știre globală, spune cercetătorul.

El a estimat mai întâi probabilitatea ca diferite națiuni de pe Pământ să se invadeze reciproc, pe care a folosit-o pentru a calcula probabilitatea ca Pământul să atace o altă planetă.

Odată ce rasa umană va stăpâni călătoriile interstelare în 259 de ani, potrivit documentului, atunci există o posibilitate de 0,0014% ca noi să invadăm extratereștrii.

15.785 de civilizații extraterestre în Calea Lactee?

De aici, el crede că ar putea exista 4,42 de civilizații ostile în Calea Lactee, care ar putea fi și ele ca oamenii și să ne atace odată ce vor ști să călătorească în spațiu.

În calculele sale, el a folosit, de asemenea, o lucrare din 2012 publicată de cercetătorul spațial Claudio Maccone privind căutarea vieții extraterestre, care estima că în galaxia noastră trăiesc teoretic 15.785 de civilizații extraterestre.

Profesor de la Harvard: Omenirea, rezultatul unui experiment științific al extratereștrilor?

Caballero, care studiază rezolvarea conflictelor la Universitatea din Vigo, a recunoscut că experimentul său de gândire a avut anumite limitări de exemplu, faptul că nu a înțeles cum ar putea funcționa o minte extraterestră.

„Am realizat lucrarea bazându-mă doar pe viața așa cum o cunoaștem noi. Noi nu cunoaștem mintea extratereștrilor.

„O civilizație extraterestră ar putea avea un creier cu o compoziție chimică diferită și ar putea să nu aibă empatia noastră sau ar putea avea mai multe comportamente psihopatologice.”

În concluziile studiului, expertul spune că, până la urmă, șansele ca o rasă extraterestră malefică să invadeze Pământul sunt „foarte mici” și că este mai probabil să fim uciși de un asteroid gigantic.

Există extratereștrii? NASA anunță o nouă eră a astronomiei