Există extratereștrii? NASA anunță o nouă eră a astronomiei

Data: 30/12/2021 | Autor: .

Agenția Spațială din Statele Unite anunță ”o nouă eră a astronomiei”, odată cu lansarea celui mai puternic telescop. James Webb. Acesta a plecat să exploreze cele mai nepătrunse secrete ale cosmosului, la o distanță de 1,6 milioane de kilometri de Pământ. Potrivit experților, acesta ar putea, în sfârșit, să răspundă la întrebarea dacă există sau nu extratereștri.

Sky News citează un astrobiolog de la NASA care vorbește ”despre medii posibil locuibile, o definiție care continuă să se extindă’’.

Lindsay Hays a afirmat că NASA ”nu a descoperit încă viață pe nicio altă planetă și nu a observat nicio dovadă care să fie susținută științific în legătură cu viața extraterestră” dar că nu exclude nicio surpriză.

,,De pe Pământ abia am început să privim universul. NASA a trimis cinci rovere și patru au aterizat pe suprafața lui Marte. Dar am explorat doar o mică parte a planetei roșii. Și acesta este doar unul dintre corpurile promițătoare, unde căutăm viață în Sistemul nostru Solar”, a spus aceasta.

”Universul este un loc destul de mare. Dacă suntem doar noi, pare o risipă îngrozitoare de spațiu”.

NASA: Nu este exclusă posibilitatea ca extratereștrii să fi vizitat Pământul

Lansarea James Webb, un eveniment istoric

Lansat săptămâna trecută, James Webb, cel mai performant telescop spațial al omenirii, va putea vedea cosmosul la doar 100 de milioane de ani după Big Bang, evenimentul care a dus la formarea universului, în urmă cu 13,8 milioane de ani.

James Webb va oferi rezoluţie şi sensibilitate în infraroşu, tehnologii îmbunătăţite faţă de Hubble şi va permite o gamă largă de investigaţii în domeniile astronomiei şi cosmologiei, inclusiv observarea unora dintre cele mai îndepărtate obiecte din univers, cum ar fi formarea primelor galaxii şi proprietăţile atmosferice ale exoplanetelor potenţial locuibile.

ames Webb va merge „până la capătul întunericului” pentru a descoperi cum s-au format cele mai vechi galaxii din univers.

„Acesta este un instrument unic”, a spus șeful NASA, Bill Nelson.

Misterul Wolf 359. Locul unde s-ar putea afla extratereștrii, descoperit matematic!

„Este cea mai avansată tehnologie”, a spus el, adăugând că Webb, dacă va avea succes, „va dezvălui secrete ale universului care vor fi pur și simplu uimitoare, dacă nu chiar copleșitoare”.

269993373_241650318091803_9170260382870843936_n

Webb va permite un „salt cuantic pentru a înțelege cine suntem, cum am ajuns aici, ce suntem și cum a evoluat totul”, a spus el.

Telescopul Webb va face observații în principal în lumină infraroșie. Cu ajutorul oglinzii sale foarte mari, care este de șase ori mai mare decât oglinda telescopului spațial Hubble, Webb va putea detecta lumina infraroșie din stele și galaxii extrem de slabe, îndepărtate. Acest lucru îi va permite, în esență, să privească înapoi în timp la unele dintre cele mai vechi lumini din universul observabil.

„Va privi printr-o gaură de cheie din cer. Va privi în urmă cu peste 13 miliarde de ani pentru a capta lumina infraroșie de la formarea primei galaxii, la aproximativ 250 de milioane de ani după Big Bang, care a avut loc acum 13 miliarde și jumătate de ani”, a spus șeful NASA.

Demn de Extratereştrii Antici: Laptopul din Grecia antică