Misterul Wolf 359. Locul unde s-ar putea afla extratereștrii, descoperit matematic!

Data: 29/11/2021 | Autor: .

Misterul Wolf 359. Locul unde s-ar putea afla extratereștrii, descoperit matematic!

Cercetătorii de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts și Universitatea din Liege au lansat un studiu în care analizează locul în care s-ar putea afla extratereștrii, în sistemul nostru solar. Potrivit calculelor matematice, cel mai bun loc în care ar trebui să căutăm semnele vieții ar fi Wolf 359, un sistem stelar aflat la aproximativ 7,9 ani-lumină de Pământ.

Universe Today relatează că, pe baza studiului derulat de Artem Burdanov, membru al Nexus for Exoplanet System Science al NASA și Michael Gillon, profesor asociat al Fundației pentru cercetare științifică din Belgia, sistemul solar Wolf 359 ar fi cel mai bun loc pentru a căuta posibile comunicații interstelare ale navetelor extraterestre.

,, Galaxia Calea Lactee s-a format în urmă cu 13,51 de miliarde de ani, urmată de primele planete, 500 de milioane de ani mai târziu. Sistemul nostru Solar este relativ nou apărut în univers, el fiind creat acum 4,5 miliarde de ani, iar omenirea a existat doar în ultimii 200.000 de ani. Este de la sine înțeles că alte civilizații inteligente apăruseră deja și au avut timpul necesar pentru a coloniza Calea Lactee’’, arată concluziile studiului.

Expertul Michael Gillon afirmă că, în acestă ipoteză, fiecare stea din Calea Lactee ar trebui să găzduiască astfel de sonde spațiale.

,,Asta ne spune unde să căutăm aceste sonde: la ”linia gravitațională solară” a celor mai apropiate stele”, a spus Gillon.

La o distanță de aproximativ 7,9 ani-lumină de Terra, Wolf 359 este al treilea cel mai apropiat sistem stelar de Pământ, după Alpha Centauri și Steaua lui Barnard.

Paradoxul Fermi, decriptat. De ce ne evită civilizaţiile extraterestre

Sunt peste două miliarde de galaxii în Univers cu miliarde de stele similare Soarelui. În aceste condiţii, cel puţin în teorie, pare cu adevărat imposibil ca doar pe Terra să există forme inteligente de viaţă. Şi atunci de ce nu am intrat până acum în contact cu civilizaţiile extraterestre? O intrebare care guvernează Paradoxul Fermi, propus de Enrico Fermi, laureatul premiului Nobel pentru Fizică.

De-a lungul anilor, întrebarea a generat vii dezbateri în comunitatea ştiinţifică. Unii experţi afirmă că civilizaţiile extraterestre care ar putea fi capabile să intre în contact cu oamenii ar fi, probabil, prea departe de noi.

Demn de Extratereştrii Antici: Laptopul din Grecia antică

Alţii sugerează că extratereştrii ar avea o genetică total diferită de a noastră, astfel că ne-ar fi dificil să-i percepem. Pesimiştii spun, pe de altă parte, că mai mult ca sigur suntem singurele forme de viaţă inteligente din Univers.

Dincolo de aceste teorii, unul dintre cele mai interesante răspunsuri legate de Paradoxul Fermi este cunoscut ca ,, Zoo Hypothesis”.

Teoria, propusă în 1973 de astronomul John A Ball, arată că extratereştrii ar evita în mod deliberat contactul cu oamenii, din cauza unui aşa-numit cod universal.

Oamenii preistorici, legături cu extratereștrii? O specie necunoscută, descoperită în ADN-ul uman

Având în vedere că sistemul nostru solar este relativ nou, iar existenţa umană este abia la început, raportat la existenţa Universului, dacă există alte civilizaţii acestea ar putea fi mult mai evoluate decât cea de pe Terra.

Astfel că extratereştii ar considera că încă nu am ajuns la stadiul de evoluţie necesar pentru a putea percepe contactul cu ei la adevărata valoare.

John A Ball sugerează, totodată, că extratereştii n-ar fi, astfel, foarte interesaţi de evoluţia oamenilor, şi că i-ar interesa mai mult propria evoluţie. „Pentru extratereştrii, noi am fi ca exemplarele dintr-o grădină zoologică. Ne urmăresc cu atenţie, însă nu se implică în evoluţia noastră”, a mai spus acesta.

Potrivit lui Ball, n-ar fi exclus, astfel, să existe un cod universal care să le interzică extratereştrilor să intre în legătură cu civilizaţii care nu au atins însă un anumit nivel de dezvoltare.

Dacă teoria s-ar dovedi a fi reală, ar însemna că ar mai trebui să aşteptăm mult şi bine până ce extratereştrii să ne contacteze, iar omenirea să devină parte a civilizaţiei universale.

Cine i-a învățat pe babilonienii antici….trigonometrie? Au fost extratereștrii?