Oamenii preistorici, legături cu extratereștrii? O specie necunoscută, descoperită în ADN-ul uman

Data: 25/10/2021 | Autor: .

Oamenii preistorici, legături cu extratereștrii? O specie necunoscută, descoperită în ADN-ul uman

Cercetătorii de la Universitatea Pompeu Fabra din Spania au de urmele unei specii necunoscute în ADN-ul uman! Folosind inteligența artificială (AI) ei au descoperit că, în momentul în care au migrat din Africa, oamenii preistorici au intrat în legătură cu o populație arhaică ,,fantomă’’, care a adus schimbări fundamentale în ADN-ul uman.

„În urmă cu aproximativ 80.000 de ani, a avut loc așa-numitul Out of Africa, când o parte a populației umane, care era deja formată din oameni moderni, a abandonat continentul african și a migrat pe alte continente, dând naștere tuturor populațiilor actuale”, a explicat  biologul Jaume Bertranpetit, de la Universitatea Pompeu Fabra din Spania.

Pe măsură ce oamenii moderni au migrat către Eurasia, au avut legături sexuale cu cu neanderthalieni și denisovani, dar și cu alte specii, total dispărute, despre care nu știm aproape nimic.

Într-un studiu în care au folosit AI, cercetătorii au analizat AND-ul prelevat de la rămășițele unei adolescente care a trăit acum peste 50.000 de ani despre care afirmă că ar fi un strămoș „hibrid” al oamenilor moderni.

„Tânăra face parte dintr-o populație fie este legată de clada Neanderthal-Denisova, fie desprinsă din Denisova”, au scris cercetătorii în lucrarea lor.

Oamenii preistorici, legături cu extratereștrii?

Cine sunt oamenii preistorici care au schimbat destinul omenirii? Să fie vorba de extratereștrii, așa cum susține adepții Teoriei Extratereștrilor Antici?

Un lucru este sigur. Din momentul în cele două populații s-au combinat, au dat naștere unei specii de oameni a căror abilități au explodat. Oamenii au devenit conștienți de realitatea lumii în care trăiesc, și-au schimbat obiceiurile, au trecut practic de la statutul de animal la ființe conștiente, capabile să ia decizii, să inventeze și să își folosească creierul în scopuri lucrative.

Nu este prima dată când cercetătorii lansează astfel de teorii. În 2018, o altă echipă de cercetători a identificat dovezi ale a ceea ce ei au numit „un al treilea eveniment de încrucișare” alături de denisoveni și neanderthalieni, iar o serie de lucrări publicate la începutul anului 2019 au trasat cronologia modului în care aceste specii dispărute s-au intersectat și s-au încrucișat, dând naștere oamenilor moderni.

Experții spun că noile tehnologii de analiză AI vor aduce, în viitor, noi dovezi privind evoluția umană și vor elucida misterul dezvoltării fantastice a oamenilor preistorici.

„Ne-am gândit să încercăm să găsim aceste locuri de mare divergență în genom, să vedem care sunt Neanderthal și care sunt Denisoveni și apoi să vedem dacă acestea explică întreaga imagine”, a spus Bertranpetit pentru Smithsonian .

„Cert este, că dacă elimini părțile de Neanderthal și Denisovan, mai există ceva în genom care este foarte divergent, altfel spus necunoscut”.

Descoperirile au fost publicate în Nature Communications.

Paradoxul Fermi, decriptat. De ce ne evită civilizaţiile extraterestre

Omul modern are părți de ADN necunoscut

Potrivit specialiștilor de la Laboratorul Cold Spring Harbour din New York, o nouă analiză a genomilor celor mai faimoși oameni din antichitate, neanderthalii și denisovanii, a dezvăluit o legătură cu un strămoș încă neidentificat pentru speciile noastre.

Experții au folosit un algoritm Bayesian care le-a permis să exploreze o perioadă lungă în istoria reproducerii interrasiale acestor specii.

Potrivit studiului, între 3 și 7% din ADN-ul neanderthal este influențat de Homo sapiens, iar aproximativ 1% din ADN-ul denisovan este de origine necunoscută.

Studiul a arătat că aproximativ 15% din aceste regiuni misterioase „super arhaice” ale ADN-ului, descoperite în genomul denisovan, sunt încă în circulație la oameni. Ce s-a întâmplat în cele din urmă cu această specie dispărută este încă necunoscut.

Experții cred că este vorba de Homo erectus însă n-au cum să dovedească acest lucru, în condițiile în care pînă acum n-a fost descoperită nicio urmă de AND a acestui om străvechi.

„Această cronologie pare a fi incompatibilă cu un schimb genetic care implică strămoșii direcți euroasiatici, care au emigrat din Africa în urmă cu 50.000 de ani. În schimb, calendarul nostru sugerează o migrare mai timpurie, care a avut loc cu cel puțin 200.000 de ani în urmă”, arată concluziile studiului.

Studiul a mai descoperit și dovezi ale reproducerii între oameni și neanderthali, care ar fi avut loc mult mai devreme decât se știa până acum:cu aproximativ 200.000 până la 300.000 de ani în urmă.

„Ceea ce este interesant în această lucrare este că demonstrează că poți învăța despre istoria omenirii prin reconstruirea întregii istorii evoluționiste și punerea în comun a unei colecții evenimente atât de la oameni moderni, cât și de la hominini arhaici”, spune Adam Siepel, biolog al Laboratorului Cold Spring Harbour din New York.

Misterul canibalilor din România. Secretul ascuns al civilizației Cucuteni