Peste 10.000 de oameni folosesc serviciul de internet prin satelit Starlink

Data: 5/02/2021 | Autor: .

SpaceX a anunțat că peste 10.000 de persoane folosesc deja serviciul de internet prin satelit Starlink. Serviciul se află în faza de testare publică, iar lansarea oficială este prevăzută la finalul acestui an.

Testarea beta publică pentru serviciul de internet prin satelit al SpaceX a început la sfârșitul anului trecut pentru utilizatorii din SUA, Canada și Marea Britanie.

CNBC relatează că SpaceX are deja peste 1000 de sateliți pe orbită și că rețeaua Starlink poate oferi conexiuni de peste 100/20 megabiți pe secundă.

Primele servicii comerciale vor debuta în 2021, mai întâi pentru clienții din SUA, Canada și Germania, țări aflate, potrivit lui Musk în „zone de latitudine înaltă”, iar apoi pentru restul lumii, probabil din 2022.

Oferta de internet de la Starlink va include mai multe pachete de conectivitate, cel mai probabil la 1Gbps. Internetul prin satelit va putea fi accesat de oriunde, de la navele de croazieră la pensiunile turistice din creierii munților.

Review Samsung Galaxy Buds Pro. Cele mai bune căști pentru un telefon Samsung

Cât vor costa abonamentele Starlink

Elon Musk nu a anunțat pentru moment politica de prețuri, însă cel mai probabil, potrivit experțilorcel mai ieftin abonament lunar va pleca de la 100 de dolari.

Prețul va fi similar cu ce oferă principalii furnizori de internet prin satelit, Viasat și HughesNet, de 100 respectiv 95 de dolari pe lună.

Cu siguranță vor fi și alte tipuri de abonamente, mai ales pentru companii, cu o bandă de transfer superioară.

În condițiile în care un abonament de internet costă, în SUA, în jur de 60 de dolari pe lună, să plătești 100 de dolari pentru a avea acces la propria conexiune de internet oriunde în lume va fi un avantaj.

Gândiți-vă numai la faptul că vom avea acces la internet și în vacanțele din străinătate, la același cost ca și în țară și, foarte important, fără probleme de semnal.

Va fi interesant de văzut cu ce tip de smartphone-uri vom putea accesa serviciile de internet prin satelit.

Pe piață există deja o serie de modele speciale, cu Android, printre care se află și Thuraya X5-Touch.

Detalii despre acest telefon prin satelit aflați din materialul de mai jos.