Pixel 6, telefonul cu care Google vrea să spulbere concurența

Data: 28/09/2021 | Autor: .

Pixel 6, telefonul cu care Google vrea să spulbere concurența

Google pregătește un nou smartphone cu care speră să spulbere concurența! Noul Pixel 6, ce va fi lansat în octombrie, va fi cel mai bine dotat telefon pe care l-au construit vreodată.

Google Pixel 6 va avea un nou design, foarte modern, cu un ecran pOLED de 6.71 inch (3120 x 1440 pixeli), de tip curbat și cu rată de refresh adaptiv la 120Hz.

Telefonul va include un chipset optimizat de Google prin includerea unui procesor personalizat pentru accelerarea funcțiilor bazate pe AI, cum ar fi cea de asistență prin comandă vocală, traducere în timp real și optimizarea performanțelor foto.

Google Pixel 6 va rula, în standard, Android 12, cu ajutorul a 12 GB de memorie RAM, de pe un spațiu de stocare de 128GB / 256GB / 512GB, în funcție de versiune.

Smartphone-ul Google va include o cameră principală de 50MP, un senzor Ultra-wide de 12MP cu senzor Sony IMX386 sensor și o lentilă telephoto de 48MP, cu senzor Sony IMX586 (zoom optic 4X).  Pe față vom avea un senzor de selfie de 12 MP.

Telefonul va fi propulsat de un acumulator de 5000mAh cu încărcare rapidă.

Pe lista dotărilor mai apar conectivitatea 5G SA/NA, 4G VoLTE, Wi-Fi 6E 802.11ax  (2.4/5 GHz), Bluetooth 5.2 LE, ultra-wideband (UWB), GPS, USB Type C 3.1 (1st Gen), NFC, difuzoare stereo, senzor de amprentă sub ecran și suport dual-SIM (nano + eSIM),.

Până să-l vedem oficial, în octombrie, pe internet au apărut câteva imagini video, postate de Brandon Lee | THIS IS TECH TODAY

Clipul video prezintă designul neconvențional de carcasă inspirat din noul stil de interfață Android, Material You. Prototipul dovedește modificările semnificative de design, care include un nou ornament pentru camera foto, ecranul cu margini curbate și perforație aplicată central, respectiv butoanele poziționate exclusiv pe partea dreaptă a ramei laterale.