Polestar 2, modelul electric care va concura Tesla Model 3

Data: 28/02/2019 | Autor: .

Polestar 2, modelul electric care va concura Tesla Model 3După hibridul GT din 2017, divizia specială înființată de Volvo pentru cercetare și dezvoltare a anunţat al doilea model, botezat Polestar 2. Şi nu este o maşină oarecare. Sedanul are numai puţin de 408 cai putere şi o autonomie electrică de până la 500 de kilometri, relatează GadgetReport.ro

Polestar 2 este un model în 4 uşi, realizat în proporţie de 45% din fibră de carbon, şi care oferă o propulsie electrică bazată pe cele două motoare care, împreună, asigură 300KW (408 CP) și 660 Nm.

Mașina accelerează la 100 km/oră în mai puțin de cinci secunde și asigură o autonomie de până la 500 km, similară cu cea a Tesla Model S sau a viitorului Porsche Taycan, grație bateriei de 78 kwh.

Polestar nu și-a ascuns ambițiile de a concura Tesla Model 3 – cel mai bine vândut model electric din lume.

Polestar 2 se remarcă și prin interiorul futurist, cu acoperișul de sticlă panoramic. În mijlocul bordului se află o tabletă multimedia de 11 inchi, cu touchscreen, care rulează un sistem de operare Android calibrat pentru a controla toate funcțiile mașinii.

Șoferul poate controla Google Assistant, Google Maps, Calendar, Hangouts și Google Play Store inclusiv prin comandă vocală.

Bineînțeles, toată instalația de lumini este pe LED-uri, iar mașina dispune de cele mai noi tehnologii de siguranță oferite de Volvo.

Producția lui Polestar 2 va începe în 2020, iar mașina, în versiunea standard, va ajunge pe piață la 39.900 de euro, un preț similar cu Tesla Model 3. În primele 12 luni de producție va fi însă disponibil doar un model cu mai multe opțiuni, cotat la 59.900 de euro.

Interesant este că Volvo vrea să vândă mașina în toate piețele internaționale, astfel că nu este exclus ca, peste 2 ani, să putem cumpăra Polestar 2 și din România.