Popcorn cu telefonul mobil? S-ar putea sa nu-l mai folosesti niciodata (VIDEO)

Data: 12/12/2015 | Autor: .

popcorn

Pe internet fac furori mai multe clipuri video care încearcă să demonstreze că undele emise de telefoanele mobile sunt atât de puternice încât pot coace floricelele de porumb.

Va prezentăm câteva clipuri care vin să susţină efectele incredibile ale telefoanelor mobile.

Puse cap la cap, telefoanele ar determina un câmp electric suficient pentru a face câteva floricele. Procesul este similar cu cel folosit de cuptoarele cu microunde.

Daca cauti pe internet detalii despre radiatiile telefoanelor mobile, vei afla ca Centrul de cercetari asupra cancerului (CIRC), care tine de OMS, a inclus utilizarea telefoanelor mobile, precum si a telefoanelor fara fir, in categoria produselor „posibil cancerigene pentru om”.

Numeroase studii sunt inca in derulare, iar oamenii de stiinta nu au reusit sa stabileasca o legatura clara intre acestea si eventualele boli, motivul principal fiind perioada inca mica de expunere.

Daca despre tutun s-a dovedit ca antreneaza aparitia cancerelor dupa 20 sau 30 de ani de expunere, in ceea ce priveste telefoanele mobile, utilizarea lor intensa a inceput abia cu 15 ani in urma.

Legatura dintre cancer si telefonul mobil ii vizeaza in special pe cei care folosesc telefonul mobil mai mult de o jumatate de ora, in medie, pe zi.

Urmariti mai jos un alt clip in care demonstratia merge chiar si mai departe. Undele emise de telefoanele mobile reusesc sa sparga un pahar.

Cele doua clipuri au adunat, impreuna, mai multe milioane de vizualizari pe youtube.

Sunt reale, prezinta o situatie absolut adevarata sau avem de-a face cu un mit? Tot pe youtube vedeti cateva clipuri in care se sustin ca la mijloc ar fi o inselatorie.

Urmariti unul dintre ele.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a avertizat pentru prima data oamenii cu referire la riscul de a se alege cu cancer din cauza folosirii excesive a telefoanelor mobile. Cercetarile efectuate in 13 tari au aratat ca riscul exista chiar si in cazul folosirii celulalelor timp de 15 minute zilnic.

„In urmatorii 20 ani numarul tumorilor cerebrale poate creste chiar de 20 ori. Acum este momentul ca organizatiile pe probleme de sanatate sa actioneze”, continua Lamburn.

Elizabeth Cadis, cea care a condus studiul ale carui rezultate au fost date publicitatii de OMS, afirma pentru Daily Mail ca gliomul este intalnit la 20% dintre utilizatorii inraiti de mobile, acesta incepand sa se dezvolte din ce in ce mai aproape de ureche. Cei care au vorbit la telefon pentru 15 minute sau mai mult, timp de 15 ani, au un risc de 72 mai ridicat de a se alege cu cancer comparati9v cu cei care se feresc de acest dispozitiv.

Un purtator de cuvant de la Asociatia operatorilor de telefonie mobila afirma ca „Autorii studiului nu au dovezi clare in spijinul afirmatiei lor si este nevoie de mai multe date inainte de a se stabili ceva cu certitudine. O analiza recent efectuata in 7 tari europene nu a scos la iveala nicio corelatie sigura intre mobile si tumori.

Mai mult, registrele din spitale in ceea ce priveste cancerul nu arata nici ele o legatura clara aparuta de-a lungul timpului”.

Industria telefoniei mobile va sprijini financiar alte teste care sa arate ca celularele nu sunt periculoase pentru sanatatea umana.