Porsche încarcă bateriile maşinilor electrice la 80% în numai 15 minute

Data: 17/07/2017 | Autor: .

Porsche Mission E, vehicul prezentat în premieră la Salonul Auto de la Frankfurt, este cel mai performant vehicul electric, concept sau în serie, lansat vreodată.

Porsche a instalat, la noul său sediu din Berlin, cele mai performante încărcătoare pentru baterii de maşini electrice din lume. Cu superchargerele Porsche, acumulatorii pot ajunge la 80% în numai 15 minute, relatează GadgetReport.ro

Porsche a dotat parcarea noului sediu de birouri cu două superchargere de 800 volţi, capabile să încarce bateriile la 350kW, în condiţiile în care, de exemplu, cele mai performante încărcătoare Tesla abia ajung la 150 kW.

Porsche afirmă că Mission E, modelul electric pe care urmează să-l lanseze în producţie în 2019, îşi va încărca bateriile la 80% în numai 15 minute, o performanţă cu adevărat remarcabilă.

Porsche a anunţat, totodată, că va instala astfel de superchargere în toată Europa.

Porsche Mission E, vehicul prezentat în premieră la Salonul Auto de la Frankfurt, este cel mai performant vehicul electric, concept sau în serie, lansat vreodată.

Porsche Mission E, cel mai rapid bolid electric

Mission E atinge 100 km/h în doar 3,5 secunde, fiind mai rapid chiar și decât noul Porsche 911 (4,2 secunde). De asemenea mașina atinge 200 km/h în mai puțin de 12 secunde, în timp ce viteza maximă depășește 250 km/h.

Modelul ar urma să prezinte o autonomie de peste 500 de kilometri, graţie acumulatorului Li-Ion bazat pe un sistem electric de 800 volţi care va fi produs de germanii de la Bosch.

Porsche Mission E este prevăzut cu funcţii de urmărire a privirii şi de control al gesturilor, dar și holograme prin care utilizatorii pot accesa aplicaţii.

Constructorul german a anunţat şi o extindere de la 1.000 la 1.400 a numărului de angajaţi implicaţi în dezvoltarea proiectului Porsche Mission E. Dintre  aceştia, 900 vor fi implicaţi direct în producţie, 300 în dezvoltare şi 200 vor avea funcţii administrative.