Pregăteşte Samsung o nouă versiune de Galaxy S8?

Data: 18/04/2017 | Autor: .

Pregăteşte Samsung o nouă versiune de Galaxy S8?O fotografie cu un prototip de smartphone Samsung a creat vii dezbateri pe internet, în ultimele ore. Imaginea prezintă un telefon care seamănă cu Galaxy S8, dar care are două camere pe spate, relatează GadgetReport.ro

Din apropierea senzorilor foto lipseşte cel de amprentă, semn că telefonul ar putea avea un alt mod de deblocare. La Galaxy S8, amplasarea senzorului lângă camera foto a generat multe semne de întrebare în condiţiile în care, atunci când îl foloseşti, sunt foarte mari şansele să apeşi pe cameră şi nu pe senzor.

Sammobile relatează sud-coreenii au testat, în trecut, senzorul de delocare dezvoltat de Synaptics, care citeşte amprenta când pui degetul pe ecran. Rezultatele testelor nu ar fi fost cele aşteptate, astfel că implementarea acestuia ar fi fost amânată.

Cert este că, dacă s-a ajuns la o soluţie optimă pentru senzorul on-screen fingerprint, ar fi un pas foarte semnificativ în lumea tehnologiei. Gândiţi-vă la posibilitatea de a accesa tot felul de servicii restricţionate, fără parolă, doar prin simpla apăsare pe ecran.

Imaginea publicată de Sammobile arată, pe de altă parte, că telefonul are un singur LED Flash şi un senzor de puls.

Este aceasta o nouă versiune, îmbunătăţită de Galaxy S8, sau doar un prototip ce nu a trecut faza de testare? O întrebare la care sud-coreenii încă nu au oferit un răspuns oficial.

GadgetReport.ro relata, zilele trecute, că sud-coreenii de la Samsung se pregătesc să lanseze o nouă versiune de Galaxy S8, cu mai mult memorie şi spaţiu intern. Potrivit presei din Coreea de Sud, Samsung lucrează la dezvoltarea unui smartphone cu 6 GB de RAM şi 126 GB spaţiu de stocar
Galaxy S8 şi Galaxy S8+ au, în prezent, o memorie de 4 GB şi un spaţiu intern de 64 GB, extensibil prin SDCard cu încă 256 GB.

Informaţia privind lansarea noii versiuni, mai performante, a fost confirmată de Samsung Coreea, pe site-ul oficial. Dincolo de memorie şi spaţiul de stocare mai mare, toate celelalte specificaţii au rămas la fel.

Extinderea memoriei la 6 GB va oferi telefonului Galaxy S8 un plus de rapiditate, însă preţul va fi unul pe măsură. Telefonul, care va fi comercializat într-o primă fază pe piaţa sud-coreeană şi va fi disponibil numai în culoarea neagră, va costa 1,15 milioane de woni, adică 1018 dolari.

Galaxy S8 costă 799 de euro, iar S8+ este vândut, la nivel internaţional, cu 899 euro.

Nu există, pentru moment, nicio informaţie privind posibila comercializare a versiunii la nivel internaţional. Dacă va ajunge şi în România, aţi cumpăra acest telefon, chiar dacă preţul este mai mare?