Prima versiune Windows 11, lansată oficial pentru testeri

Data: 29/06/2021 | Autor: .

Windows 11, lansat oficial

La câteva zile de la prezentarea oficială, Microsoft a lansat prima versiune de test Windows 11 pentru utilizatorii interesați de testarea acesteia și înscriși în programul Windows Insiders.

Prima versiune Preview de Windows 11 este deja disponibilă pentru download însă sfatul nostru este să nu o descărcați, pentru că are încă multe bug-uri. Nu veți avea acces, de exemplu, la serviciul Microsoft Teams și suportul pentru aplicațiile de Android.

În rest, în versiunea Preview de Windows 11veți vedea aproape toate modificările aduse de Windows 11,  de la noul meniu Start la noul magazin de aplicații.

Windows 11 va putea fi instalat pe toate sistemele cu procesor Intel de la generația 8 în sus sau cu procesor minim AMD Zen 2.

Microsoft afirmă că va testa și sistemele cu generația 7 de procesoare Core, respectiv procesoarele Zen 1, pentru a vedea dacă acestea îndeplinesc standardele noului Windows.

Microsoft afirmă că designul și experiența de utilizare au fost simplificate, cu scopul de a facilita creativitatea și rezolvarea sarcinilor în timp util. Astfel, noul Windows 11 are un aspect modern, proaspăt, ordonat și atractiv. De la noul buton de Start și taskbar până la fiecare sunet, font și iconiță, totul a fost gândit astfel încât să ofere sentimentul de control, calm și confort.

Windows a înlesnit întotdeauna munca utilizatorilor, oferindu-le posibilitatea de a accesa multiple ferestre și capacitatea de a fixa aplicații una lângă alta.

Windows 11 Widgets screen

Windows 11: Snap Layouts, Snap Groups și Desktops

Acum, în Windows 11, compania Microsoft introduce Snap Layouts, Snap Groups și Desktops, instrumente și mai puternice care ușurează munca și sporesc capacitatea de a efectua mai multe sarcini simultan, prioritizând lucrurile importante. Acestea sunt funcții noi, concepute pentru a ajuta utilizatorii să-și organizeze ferestrele de lucru și să-și optimizeze ecranul. În plus, prin intermediul funcției Desktops, aceștia pot crea desktopuri separate pentru fiecare tip de activitate, pe care le pot personaliza apoi după bunul plac – desktopuri pentru muncă, gaming sau școală.

Un mod mai rapid de a obține informațiile relevante

Windows 11 vă aduce mai rapid aproape de știrile și informațiile care vă interesează, prin intermediul Widgets – un nou feed personalizat, alimentat de inteligența artificială și de cea mai performantă verisune a browser-ului Microsoft Edge. În plus, pentru creatori și editori, funcția Widgets deschide în Windows noi ecrane pentru a oferi conținut personalizat.

Un nou Microsoft Store, care integrează atât funcțiile de divertisment, cât și aplicațiile preferate

Noul Microsoft Store este locația unică unde utilizatorii de Windows pot avea acces la aplicații și conținut pentru vizionare, creație, jocuri, lucru și învățare.

De asemenea, odată cu Windows 11, Microsoft aduce pentru prima dată aplicații Android pe Windows. Astfel, începând din acest an, utilizatorii vor putea să descopere aplicații Android în Microsoft Store și să le descarce prin Amazon Appstore – spre exemplu, vor putea să înregistreze și să posteze un videoclip de pe TikTok, sau să folosească Khan Academy Kids pentru învățare virtuală chiar de pe computer.

Windows 11 va fi disponibil pe computerele noi și pe computerele eligibile pentru Windows 10, printr-un upgrade gratuit, în perioada imediat următoare, iar pentru a verifica eligibilitatea actualelor computere cu Windows 10, în vederea actualizării gratuite la Windows 11, utilizatorii pot accesa Windows.com și descărca aplicația PC Health Check.