Primele detalii oficiale despre noul Samsung Galaxy S5 (VIDEO)

Data: 14/01/2014 | Autor: .

galaxy-s5-gadgetreportSamsung pregateste lansarea, in primavara, a celei de-a cincea generatii a smartphone-ului Galaxy. Telefonul ar urma sa vina in doua variante, una cu carcasa metalica, cu un finisaj premium, la 800 de euro, si o alta din plastic, la 650 de euro.

 Ideea pare a fi preluata de la Apple care a lansat iPhone 5s si iPhone 5c.

Potrivit Sammobile, ambele modele Galaxy S5 ar urma sa fie dotate cu un ecran AMOLED de 5,25 inchi, cu rezolutia de 2560X1440 pixeli. Pe spate, vor avea o camera de 16 MP, capabila sa inregistreze video in 4K.

La interior, Galaxy S5 va rula doua tipuri de procesoare – Exynos 6 sau  Snapdragon 805, in functie de compatibilitatile 4G/LTE. La capitolul software, Galaxy S5 va rula, bineinteles, Android 4.4 KitKat.

Potrivit Sammobile, versiunea premium a telefonului va rula cel mai puternic procesor dezvoltat de Samsung, octa-core-ul Exynos 6, pe arhitectura 14 nm si suport pe 64 de biti.

Nici varianta cu Snapdragon 805 nu va fi una de neglijat, urmand sa aiba performante superioare modelului Galaxy Note 3, care ruleaza Snapdragon 800.

Galaxy S5 ar urma sa beneficieze de  3 GB de RAM si de o baterie de 4000 mAh. In plus, daca iPhone are senzor de amprenta, sud-coreenii vor introduce pe noul telefon un scaner de iris.

Cu alte cuvinte, telefonul va recunoaste ochii proprietarului si se va debloca in momentul in care acesta il priveste.

Telefonul ar urma sa fie lansat in luna martie, in cadrul unui eveniment special organizat la Londra, insa nu este exclus ca momentul sa fie amanat pentru aprilie.

Pe parcursul anului ar urma sa fie lansate si variantele GALAXY S5 MINI si  GALAXY S5 ZOOM.

Primul telefon ar urma sa includa un ecran Super AMOLED  de 4.8inchi si sa apara, cel mai probabil in luna mai. Al doilea ar putea fi lansat o luna mai tarziu, cu o camera ceva mai performanta.

Daca sunteti curiosi cum ar putea arata noul telefon, urmariti clipul de mai jos. Jurnalistii de la O2GuruTV au incercat sa adune toate informatiile, iar rezultatul este unul cu adevarat spectaculos.