Prototipul telefonului flexibil Galaxy X debutează în acest an

Data: 13/04/2017 | Autor: .

Prototipul telefonului flexibil Galaxy X debutează în acest an

După lansarea Galaxy S8, sud-coreenii ar putea prezenta în septembrie, în preajma lansării iPhone 8, primul telefon flexibil din lume, Galaxy X. Prototipul, despre care se spune că va revoluţiona piaţa telecom, va debuta însă în producţia de serie abia în 2019, relatează GadgetReport.ro

Potrivit publicaţiei de business sud-coreene The Investor, Samsung a comandat deja componentele pentru producţia a 2000-300 de telefoane/prototip Galaxy X.

Acestea vor avea un ecran OLED flexibil, astfel încât se vor deschide precum o carte, afirmă AndroidCentral.Un alt produs din serie ar putea fi o tabletă de 8 inchi, care îşi va rula ecranul precum o foaie de hârtie.

GadgetReport.ro relata, recent, că Samsung a înregistrat în SUA trei brevete de invenţie,care se vor regăsi în noul smartphone Galaxy X.

Primul se referă la forma acestuia, flexibilă, telefonul urmând să se plieze precum un caiet. Celelalte două fac referire la design. Printre noutăţi se află, ca şi în cazul Galaxy S8, eliminarea butonului fizic de HOME şi transformarea acestuia într-unul virtual.

Potrivit surselor, Galaxy X va beneficia de încărcare wireless, slot microSD şi, bineinteles, acumulator flexibil. Acesta care se va încărca la 80% în numai 35 de minute.

Dacă sud-coreenii vor lansa Samsung Galaxy X, va însemna o adevărată revoluţie pe piaţa smartphone-urilor, similară poate doar cu lansarea primului iPhone.

GadgetReport.ro relata, anterior, ca Samsung, LG, Philips, Sharp, Sony si Microsoft lucreaza de ani de zile la dezvoltarea unor gadgeturi flexibile, însă pare că doar Samsung a ajuns la un produs final.

Samsung a prezentat mai multe prototipuri de ecrane flexibile, iar intre timp a brevetat si o baterie care isi poate modifica forma – marele obstacol catre dezvoltarea gadgeturilor ce pot fi indoite.

Kim Tae-woong, şeful Samsung Display, declara recent, cu ocazia evenimentului Display TechSalon, organizat în Seoul, că telefonul nu va fi lansat mai devreme de 2019. „Tehnologia va ajunge la maturitate până atunci”, a precizat acesta.

Kim Tae-woong a spus că există câteva provocări de natură tehnologică înainte să se treacă la producţia de serie, estimând că, într-o primă fază, vom vedea ecrane flexibile doar pe o parte. Ecranele complet flexibile, capabile să ofere imagini pe ambele părţi, ar urma să fie lansate ulterior.
Cand spunem ca ne aflam in pragul unei adevarate revolutii tehnologice, nu exageram cu nimic. Ecranele OLED si bateriile flexibile  vor ajunge, treptat, sa echipeze aproape toate lucrurile pe care le folosim zilnic.
Ne vom lua adio de la telefoanele din ziua de azi si vom trece la unele extrem de subtiri, flexibile si indestructibile.