RCS&RDS lansează noul serviciu Digi Mobil 5G Smart 

Data: 27/06/2019 | Autor: .

RCS&RDS lansează noul serviciu Digi Mobil 5G Smart RCS&RDS lansează, astăzi, în Bucureşti, noul serviciu Digi Mobil 5G Smart, ce va fi furnizat prin intermediul primelor staţii de emisie 5G ale companiei, potrivit unui anunţ remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB), citat de GadgetReport.ro

„Dorim să informăm acţionarii şi investitorii că azi, 27 iunie 2019, filiala din România a societăţii RCS&RDS SA anunţă lansarea comercială a noului serviciu Digi Mobil 5G Smart, ce va fi furnizat prin intermediul primelor staţii de emisie 5G ale RCS&RDS. Lansarea marchează şi startul procesului de dezvoltare a viitoarei reţele 5G a RCS&RDS. Ulterior lansării serviciului, clienţii serviciilor Digi Mobilale RCS&DS vor avea acces la servicii cu viteze 5G şi latenţă mică, furnizate prin intermediul primelor staţii de bază 5G ale RCS&RDS”, se spune în textul publicat pe site-ul BVB.

DIGI | RCS & RDS a testat pe terminale 5G Huawei și Xiaomi viteza datelor mobile, odată cu punerea în funcțiune a primei stații de emisie 5G. Clienții pot face pre-comenzi pe site-ul digiromania.ro pentru achiziționarea modelelor Xiaomi Mi Mix 3 5G și Huawei Mate 20X 5G, ambele compatibile VoLTE și VoWiFi.

”România este acum pe harta mondială a tehnologiei de ultimă oră 5G disponibile «live», în teren. Aceasta este o veste bună pentru clienții Digi Mobil, care, prin intermediul primelor stații de bază, vor avea chiar de azi acces la servicii de date mobile cu viteze 5G și latență mică. Este încă un pas important făcut de compania noastră spre viitorul convergent al comunicațiilor, după testul pe platforma prototip 5G realizat acum un an. Este momentul concretizării unui proiect la care au lucrat, în ultima perioadă, echipe mixte formate din specialiștii noștri și ai partenerilor noștri. Totul pentru a pune la dispoziția clienților cele mai bune servicii de comunicații mobile, cât mai curând posibil, la cele mai ofertante și accesibile prețuri de pe piață”, a declarat Valentin Popoviciu, vicepreședintele Consiliului de Administrație DIGI | RCS & RDS.

În următoarele săptămâni, primele stații de bază din rețeaua Digi Mobil 5G Smart vor deveni active și în alte localități: Constanța și Mamaia, Oradea, Cluj-Napoca și Iași. Din septembrie, se vor extinde serviciile și în Sinaia, Bușteni, Predeal, Poiana Brașov, Brașov, Timișoara, Craiova și Sibiu. Se vor utiliza echipamente de la principalii furnizori de tehnologie pentru rețele de telefonie mobilă: Ericsson, Huawei, Nokia.

Investițiile prognozate pentru dezvoltarea rețelei vor fi graduale, urmărind și ritmul de adopție a noilor terminale 5G, pe măsură ce acestea vor fi disponibile pentru utilizatori și vor acoperi toată gama de prețuri.

Tot de azi, clienții pot lansa pre-comenzi, pe site-ul digiromania.ro, pentru achiziționarea celor două terminale compatibile cu tehnologiile 5G, VoLTE și VoWiFi: Xiaomi Mi Mix 3 5G și Huawei Mate 20x 5G. Detalii tehnice despre telefoane și prețurile la care pot fi achiziționate sunt disponibile pe site-ul digiromania.ro.

Istoricul evoluției tehnologice a DIGI | RCS & RDS, în domeniul comunicațiilor mobile Digi | RCS & RDS a lansat serviciile de telefonie mobilă 3G, în 2007, fiind primul operator din România care a oferit abonaților servicii convergente de comunicații electronice fixe și mobile.

Investind continuu în extinderea rețelei mobile, în România, Digi | RCS & RDS a adăugat în portofoliul său, din 2015, serviciile de telefonie și date mobile în rețeaua 4G. Fără a fi avut o moștenire tehnologică 2G, rețeaua 3G Digi Mobil acoperă, în prezent, 99,5% din populația României, iar rețeaua 4G, 75 % din populație.

Dezvoltarea reţelei 5G va fi graduală (la fel şi investiţiile plănuite pentru o asemenea dezvoltare), urmărind interesul pieţei faţă de această nouă tehnologie, precizează compania.